Πολιτική

Αυτό είναι το μήνυμα έκτακτης ανάγκης στα πρώτα δοκιμαστικά του «112»

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (12/07) η δοκιμαστική άσκηση ειδοποίησης μέσω μηνυμάτων «112» στο κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας. Αυτό συνέβη στον απόηχο της πρωτοφανούς θεομηνίας με τους επτά νεκρούς στη Χαλκιδική. Η πιλοτική δοκιμή έγινε, μάλιστα, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Συγκεκριμένα, αρκετά κινητά δέχτηκαν λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι ειδική ειδοποίηση η οποία έγραφε «Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης: Ακραία κατάσταση». Υπήρχε η υποσημείωση ότι πρόκειται για δοκιμαστική εκπομπή μηνύματος. Σημειώνεται πως το μήνυμα συνοδευόταν με σειρήνα και σχετικό ηχητικό μήνυμα το οποίο προειδοποιούσε για ακραία φαινόμενα.

Τονίζεται πως η κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο να προχωρήσει η ενεργοποίηση του αριθμού έκτακτης ανάγκης «112» και ειδικότερα της υπηρεσίας αποστολής μηνυμάτων προειδοποίησης σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, το συντομότερο δυνατό, με αφορμή και τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική.

Σημειώνεται πως στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στον Αύγουστο να υπάρχει μία βασική υπηρεσία ειδοποίησης μέσω μηνυμάτων. Όπως είχε ανακοινώσει την Πέμπτη (11/07) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αποτελεί «άμεση προτεραιότητα» την ενεργοποίηση του αριθμού 112.

Ερωτηθείς για το πότε θα είναι έτοιμο το σύστημα ο κ. Πέτσας είχε πει ότι«απαιτείται η έκδοση υπηρεσιακών σχεδίων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά η εντολή είναι να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν. Η πληροφορία που έχουμε από τους αρμόδιους και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι ότι μπορεί να γίνει σύντομα αλλά δεν θα μπω σε χρονοδιάγραμμα. Θα κάνουμε τα πάντα για να λειτουργήσει άμεσα το σύστημα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...