Ρωσία

Αυτός είναι ο νέος καταστροφικός πύραυλος του ελικοπτέρου – «αλιγάτορα» του ρωσικού Στρατού!

Το επιθετικό ελικόπτερο Ka-52 είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ελικόπτερα των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων και είναι γνωστό για τις επιθετικές του δυνατότητες και τα καταστροφικά πλήγματα που προκαλεί στις εχθρικές δυνάμεις λόγω του μεγάλου οπλοστασίου που διαθέτει.

Γνωστό και ως «Alligator» το ελικόπτερο Kamov-52 θα εξοπλιστεί με ακόμα ένα νέο όπλο στην ήδη τρομερή «φαρέτρα» του, με τους Ρώσους αξιωματούχους να είναι αρκετά φιλόδοξοι, όπως συνηθίζουν, για τις νέες δυνατότητες και προοπτικές που θα αναδειχθούν από αυτή την αναβάθμιση.


Ειδικότερα ο νέος αυτός πύραυλος που θα ενσωματωθεί στο οπλοστάσιο του επιθετικού ελικοπτέρου Ka-52 είναι μεγάλης εμβέλειας και έχει ήδη αναπτυχθεί για τον εξοπλισμό του ελικοπτέρου Mi-28NM.

Τι αναφέρουν Ρώσοι αξιωματούχοι
Υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχους της Russian Helicopters Group δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι «από την στιγμή που ο νέος πύραυλος έχει δημιουργηθεί για τις ανάγκες του Mi-28, τότε πρόκειται απλά για ένα ζήτημα τεχνικής τυποποίησης, κάτι που είναι εφικτό».


Στη συνέχεια προσέθεσε ότι η εταιρεία προσανατολίζεται στην τυποποίηση των οπλικών συστημάτων των ελικοπτέρων, ώστε τόσο το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας όσο και οι ξένοι αγοραστές, να έχουν την δυνατότητα επιλογής, χωρίς να υπάρχουν περιορισμοί στις δυνατότητες που θα τους προσφέρουν τα ελικόπτερα.

Κατά την διάρκεια του εκσυγχρονισμού του Ka-52,έπειτα και από την συμμετοχή του σε επιχειρήσεις στην Συρία, οι Ρώσοι ειδικοί επικεντρώθηκαν στην βελτίωση των οπτικο-ηλεκτρονικών συστημάτων του ελικοπτέρου, κάτι που ενίσχυσε την επιχειρησιακή εμβέλεια του στην ανίχνευσης και στον εντοπισμό στόχων την ημέρα αλλά και τη νύχτα.

Τα χαρακτηριστικά του νέου πυραύλου
Επίσης, βελτιώθηκε σε σημαντικό βαθμό, η αντοχή και λειτουργία του ελικοπτέρου να επιχειρεί και να βρίσκεται σε μακρινή απόσταση από αεροδρόμια για ενδεχόμενο ανεφοδιασμό.


Ωστόσο, στο πλαίσιο αναβάθμισης του Ka-52 αποφασίστηκε και η ενσωμάτωση του πυραύλου μεγάλης εμβέλειας γνωστού και ως «Item 305», που είχε αναπτυχθεί για το ελικόπτερο Mi-28NM, ο οποίος είναι ικανός να καταστρέφει τα συστήματα προστασίας και ενισχυμένης θωράκισης στρατιωτικών εγκαταστάσεων, ενώ έχει εμβέλεια πάνω από 25 χιλιόμετρα .

Σύμφωνα με πηγές της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, ο εν λόγω πύραυλος χρησιμοποιεί τα δεδομένα στόχευσης που του παρέχουν τα συστήματα του ελικοπτέρου, ενώ σε τελικό στάδιο η πλοήγησή του προς τον στόχο είναι αυτόνομη, με τους αξιωματούχους να προσθέτουν ότι έχει δοκιμαστεί σε επιχειρήσεις στην Συρία.

Πηγή: TASS

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ