Υγεία

Αυτές είναι οι 6 τροφές που ωφελούν το συκώτι μας

Το ήπαρ είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του ανθρωπίνου σώματος. Μπορούμε να το προστατεύσουμε, προσέχοντας την διατροφή μας και καταναλώνοντας κάποιες συγκεκριμένες τροφές.

Βρίσκεται κάτω από το διάφραγμα, στο δεξιό και άνω μέρος της κοιλίας, πλάι στο στομάχι και ακριβώς επάνω από τη χοληδόχο κύστη και το παχύ έντερο.

Ζυγίζει περίπου 1,5 κιλό και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος.

Το ήπαρ εκτελεί ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών στο οποίο περιλαμβάνεται η αποτοξίνωση, η σύνθεση πρωτεϊνών και η παραγωγή βιοχημικών ουσιών που είναι απαραίτητες για την πέψη των τροφών.

Δείτε τις τροφές παρακάτω:

Η κολλιτσίδα (Burdock Root) ή αρκουδοβότανο ή πλατομαντηλίδα, έχει έντονη καταπραϋντική και αντιμικροβιακή δράση. Είναι πλούσια σε ινσουλίνη, ένα φυτικό πολυσακχαρίτη, που βοηθά την εντερική λειτουργία και απομακρύνει τις τοξίνες από το ήπαρ.

Η πικραλίδα (ή ταραξάκο), αποτοξινώνει το ήπαρ, μειώνει τον μετεωρισμό και συμβάλλει στην πρόληψη παθήσεων του πεπτικού συστήματος.

Το κόκκινο λάχανο περιέχει πολυφαινόλες, βιταμίνες Α και C και η συχνή κατανάλωσή του ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το κόκκινο λάχανο είναι επίσης πλούσιο σε γλυκοσινολάτες, θρεπτικά συστατικά, τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του έλκους.

Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε κυανίνη, μια φυτική ένωση, η οποία συμβάλλει στην αναγέννηση του ήπατος και βελτιώνει τη λειτουργία της χοληδόχου κύστης. Η συχνή κατανάλωσή τους, ενισχύει την όραση και αυξάνει την οστική πυκνότητα.

Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση και αποτοξινώνει το ήπαρ, μειώνει τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων και συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας της ουροδόχου κύστης.

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, είναι πλούσια σε γλυκοσινολάτες, συστατικά που απομακρύνουν τις τοξίνες από το ήπαρ, βελτιώνουν την υγεία του εντέρου και βοηθούν τις κενώσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...