Διατροφή

Αυγά: Πόσες θερμίδες έχουν-Γιατί πρέπει να τα εντάξετε στην διατροφή σας

Τα αυγά φημίζονται ως τροφές με πολλά θρεπτικά συστατικά, που έχουν μεγάλο όφελος για την υγεία μας.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα αναφορικά με τα οφέλη του αυγού στην υγεία, ανέφεραν ότι η κατανάλωσή του, πρέπει να γίνεται με φειδώ γιατί αυξάνει τα επίπεδα της κακή χοληστερόλης.

Σύμφωνα όμως με μια νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of the American College of Nutrition», η συχνή κατανάλωση αυγών όχι μόνο ωφελεί την υγεία αλλά μειώνει και τον κίνδυνο εγκεφαλικού.

Οι ερευνητές, ανέλυσαν ξανά δεδομένα παλαιότερων μελετών, οι οποίες είχαν ως αντικείμενο τα οφέλη από την κατανάλωση αυγών και διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ συχνής κατανάλωσης και εμφάνισης στεφανιαίας νόσου και άλλων καρδιακών παθήσεων. Διαπιστώθηκε μάλιστα ότι η καθημερινή κατανάλωση ενός και μόνο αυγού μειώνει κατά 12% τον κίνδυνο εγκεφαλικού.

Θρεπτική αξία

Ένα αυγό μετρίου μεγέθους περιέχει κατά μέσο όρο 70 θερμίδες, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 5 γραμμάρια λίπους.

Όπως αναφέρει ο ερευνητής της μελέτης Δρ. Dominik Alexander, τα αυγά είναι πηγή θρεπτικών συστατικών, έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση και η κατανάλωσή τους μειώνει τα επίπεδα οξειδωτικού στρες και φλεγμονής στον οργανισμό, ενώ «ρίχνει» την πίεση.

Τα αυγά περιέχουν μέταλλα (ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, νάτριο, κάλιο) και βιταμίνη Α, νιασίνη, βιοτίνη, βιταμίνη Β12, ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2), παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5), φολικό οξύ (βιταμίνη Β9).

Περιέχουν επίσης χολίνη, ένα θρεπτικό συστατικό, που ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία και είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...