Κόσμος

Απελευθερώθηκε ο Αυστραλός φοιτητής που τελούσε υπό κράτηση στη Βόρεια Κορέα


Ένας 29χρονος αυστραλός φοιτητής, ο Άλεκ Σίγκλι, που είχε συλληφθεί στη Βόρεια Κορέα, «απελευθερώθηκε» και είναι «σώος και ασφαλής», γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον.

«Ενημερωθήκαμε ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας τον απελευθέρωσε ότι εγκατέλειψε τη χώρα με απόλυτη ασφάλεια», ενημέρωσε ο Μόρισον τα μέλη του κοινοβουλίου της χώρας του.

«Ο Άλεκ είναι καλά και είναι ασφαλής (...) ενημερωθήκαμε ότι αφέθηκε ελεύθερος χθες και ότι εγκατέλειψε με απόλυτη ασφάλεια τη χώρα και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έφθασε» στον προορισμό του, ανέφερε.


Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος NK News ανέφερε νωρίτερα ότι ο Σίγκλι έφθασε στο Πεκίνο και σύντομα θα αναχωρήσει για το Τόκιο, επικαλούμενος πηγές ενημερωμένες για την υπόθεσή του.

Ο 29χρονος Αυστραλός, ένας από τους ελάχιστους φοιτητές από χώρες της δυτικής συμμαχίας σε Βόρεια Κορέα, έγινε γνωστό πως αγνοείτο την περασμένη εβδομάδα. Η οικογένειά του εξέφρασε ανησυχία διότι δεν είχε νέα για την κατάσταση του από την 25η Ιουνίου.

Παρότι δεν διαθέτει διπλωματική παρουσία στη Βόρεια Κορέα, η κυβέρνηση της Αυστραλίας αποδύθηκε σε εντατική αναζήτηση του Σίγκλι μέσω τρίτων μερών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...