Περιβάλλον

Απίστευτο βίντεο: Σαλάχι... ζητάει βοήθεια από δύτες και «ρίχνει το διαδίκτυο»


Ένα απίστευτο βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, στο οποίο καταγράφεται η στιγμή που ένα τεράστιο τραυματισμένο σαλάχι μάντα πλησιάζει μια ομάδα δυτών για να τους ζητήσει βοήθεια.

Οι δύτες έκαναν εξερεύνηση στον κοραλλιογενή ύφαλο Νινγκαλού στην Αυστραλία, όταν το πλάτους τριών μέτρων σαλάχι μάντα, τους προσέγγισε. Στο μάτι του σαλαχιού - στο οποίο οι δύτες έδωσαν το χαϊδευτικό όνομα "Freckles" - είχαν καρφωθεί αγκίστρια και αν δεν απομακρύνονταν θα προκαλούσαν μόλυνση με πιθανή τύφλωσή ή και τον θάνατό του.

«Με πλησίαζε ολοένα και περισσότερο και άρχισε να γυρίζει το σώμα του με τρόπο που να δω το μάτι του. Κατάλαβα ότι δεν έβγαζα τα αγκίστρια από το μάτι του θα αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα» είπε ο ειδικός στις υποβρύχιες φωτογραφίσεις Τζέικ Γουίλτον της Ningaloo Marine Interactions. Συμπλήρωσε ότι το σαλάχι πιθανότατα τους πλησίασε επειδή βλέπει συχνά στη συγκεκριμένη περιοχή δύτες και έχει εξοικειωθεί με την παρουσία τους.

Σύμφωνα με τον Βρετανό υδροβιολόγο και παρουσιαστή Μόντι Χαλς, που επέβαινε στο σκάφος των δυτών την ώρα εκείνη, το σαλάχι μάντα παρέμεινε ακίνητο όσο ο Γουίλτον έκανε επανειλημμένες βουτιές για να αφαιρέσει τα αγκίστρια. Ευτυχώς μετά από αρκετές προσπάθειες κατάφερε τελικά να το βγάλει. «Βούτηξα για μια τελευταία προσπάθεια και το σαλάχι μάντα παρέμενε ακίνητο».

Μετά από πολλές προσπάθειες ο Τζέικ Γουίλτον κατάφερε τελικά να απομακρύνει τα αγκίστρια από το μάτι του σαλαχιού μάντα.

Ο Freckles παρέμεινε μάλιστα στο σημείο για να ευχαριστήσει το σωτήρα του, μετά την αφαίρεση των άγκιστρων.
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmonty.halls%2Fvideos%2F10156191385546316%2F&show_text=0&width=560

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης