Τεχνολογία

Ανησυχία στις ΗΠΑ για το FaceApp - Έρευνα από το FBI ζητεί αμερικανός γερουσιαστής - Ποιοι οι κίνδυνοι

Το FaceApp, η εφαρμογή η οποία μας δείχνει πως θα είμαστε όταν γεράσουμε και όχι μόνο, είναι ίσως η πιο δημοφιλής εφαρμογή το τελευταίο διάστημα.

Η εφαρμογή είναι απλή: Βγάζεις μια selfie ή χρησιμοποιείς μια υπάρχουσα φωτογραφία δίνοντας έτσι πρόσβαση στις φωτογραφίες σου στο FaceApp και σου δείχνει πως είσαι με μούσι ή γερασμένος ή οτιδήποτε άλλο.

Όμως, ήδη έχουν αρχίσει αν ανησυχούν πολλοί για το πόσο πρόσβαση δίνουμε στα προσωπικά μας δεδομένα στην συγκεκριμένη εφαρμογή. Ο προβληματισμός δεν εκφράζεται μόνο από τους χρήστες αλλά και από επίσημα χείλη.

Ενώ σύμφωνα με τους όρους του FaceApp οι άνθρωποι εξακολουθούν να κατέχουν το δικό τους «περιεχόμενο χρήστη» (δηλαδή τις φωτογραφίες με το πρόσωπό τους), η εταιρεία κατέχει μια άνευ χρονικού ορίου και αμετάκλητη άδεια χωρίς δικαιώματα, για να κάνει ό, τι θέλει μαζί με αυτό. Χορηγείτε στο FaceApp μια αέναη, αμετάκλητη, μη αποκλειστική, απεριόριστη, παγκόσμια, άνευ οικονομικών απαιτήσεων άδεια χρήσης για αναπαραγωγή, τροποποίηση, προσαρμογή, δημοσίευση, μετάφραση, δημιουργία παράγωγων έργων, αναφέρουν μεταξύ άλλων οι όροι.

Δες τι αναφέρουν οι όροι χρήσης

 

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Αμερικανική Γερουσία, Τσακ Σούμερ ζήτησε από το FBI να γίνει έρευνα για την συγκεκριμένη εφαρμογή και αν παραβιάζεται η νομοθεσία.

Με επιστολή του στο FBI ο Σούμερ τονίζει ότι το app δημιουργεί κινδύνους εθνικής αλλά και προσωπικής ασφάλειας για εκατομμύρια αμερικανούς και όχι μόνο.

Μέχρι στιγμής το FaceApp έχει 80 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Σύμφωνα με το CNN, η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι υποψήφιοι για το προεδρικό χρίσμα ενόψει των εκλογών του 2020 δεν πρέπει να χρησιμοποιούν την εφαρμογή γιατί μπορεί να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης τα προσωπικά τους δεδομένα!

Το FaceApp απαντώντας σε όλα αυτά ανακοίνωσε ότι οι περισσότερες φωτογραφίες σβήνονται από το cloud μέσα σε 48 ώρες και και δεν διαμοιράζει τα στοιχεία των χρηστών σε τρίτους. Αυτό που προβληματίζει επίσης είναι ότι η καρδιά της εταιρείας που διαχειρίζεται την εφαρμογή είναι στην Ρωσία…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...