Κόσμος

Αγρια επεισόδια στη Γαλλία στους εορτασμούς της Ημέρας της Βαστίλης – 152 συλλήψεις (βίντεο)


Οι εορτασμοί στο Παρίσι για την Ημέρα της Βαστίλης δεν εξελίχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Εμανουέλ Μακρόν, καθώς δεκάδες διαδηλωτές, εν μέσω επεισοδίων, ζήτησαν την παραίτησή του από τη γαλλική προεδρία, πριν ξεκινήσει η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

Αρκετοί άνθρωποι άρχισαν να εκδηλώνουν τις αιτιάσεις τους κατά του Μακρόν, κυματίζοντας τη σημαία της Γαλλίας και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του, τη στιγμή που ο Γάλλος πρόεδρος και η συνοδεία του κατευθύνονταν στα Ηλύσια Πεδία για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

https://youtu.be/HJRXs1tBQbY

Τότε, οι διαδηλωτές περικυκλώθηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ λίγη ώρα αργότερα προκλήθηκαν επεισόδια ανάμεσα στις δυο πλευρές, με τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν σπρέι πιπεριού και δακρυγόνα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
https://twitter.com/RT_com/status/1150379415001432064?ref_src=twsrc%5Etfw

Τελικά, δύο προβεβλημένοι εκπρόσωποι του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων περιλαμβάνονται στους 152 ανθρώπους που συνελήφθησαν στο Παρίσι, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Το γραφείο του εισαγγελέα της γαλλικής πρωτεύουσας επιβεβαίωσε ότι οι Ζερόμ Ροντρίγκες και Μαξί Νικόλ συνελήφθησαν και ανακρίνονται ως ύποπτοι για τη διοργάνωση παράνομης διαδήλωσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ