Πολιτική

Ένα νησάκι στο Ιόνιο ολόκληρο μια παραλία - Ενέπνευσε τον Άγγελο Σικελιανό (εικόνες)

Ένα μικροσκοπικό κομμάτι λωρίδας γης μέσα στα εκπληκτικά νερά του Ιονίου, αποτελεί το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς, λίγο πριν φτάσει στη Λευκάδα.

Αν παρατηρήσει, δε, και τις αφ’ υψηλού εικόνες θα συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για ένα πραγματικά εξωτικό τοπίο, το οποίο δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει αντίστοιχα μέρη δημοφιλών προορισμών του εξωτερικού.

Ο λόγος για το νησάκι του Αγίου Νικολάου, που οφείλει το όνομά του στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται σε αυτό και είναι έτοιμο να «φιλήσει» την λιμνοθάλασσα μπροστά του.

Ρηχά, γαλαζοπράσινα, νερά συνθέτουν ένα παραδεισένιο τοπίο το οποίο λάτρεψαν ο Άγγελος Σικελιανός και η πρώτη του σύζυγος Εύα Πάλμερ, αποφασίζοντας να ζήσουν εδώ τα πρώτα χρόνια της έγγαμης ζωής τους μαζί με τον γιο τους Γλαύκο.

Μοναδική συντροφιά του ζευγαριού οι ψαράδες του νησιού, μια παρέα που απολάμβανε ο ποιητής και περνούσε αρκετό χρόνο μαζί τους συζητώντας. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο μέρος αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κάποιες από τις πιο σημαντικές ποιητικές συλλογές του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης