Κόσμος

Ένα κρανίο που ουρλιάζει και φλέγεται σε μετεωρολογικό χάρτη της Γαλλίας -Η ομοιότητα με τον πίνακα «Κραυγή»


Το πρωτοφανές κύμα καύσωνα που πλήττει τη δυτική Ευρώπη, με τον υδράργυρο να έχει σκαρφαλώσει ακόμα και στους 45 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές, πήρε άλλη... μορφή σε μετεωρολογικό χάρτη που αφορά τη Γαλλία.

Ο χάρτης, που δημιουργήθηκε στις 20 Ιουνίου, δείχνει τις υψηλές θερμοκρασίες στη Γαλλία και τις θερμές αέριες μάζες να σχηματίζουν ένα πρόσωπο που μοιάζει να ουρλιάζει, καθώς η χώρα βιώνει ακραία καιρικά φαινόμενα για πρώτη φορά μετά το κύμα καύσωνα του 2003 που σκότωσε 15.000 άτομα, όπως αναφέρει το Business Insider.

Ο γάλλος μετεωρολόγος Ruben Hallali εντόπισε πρώτος τη μορφή που ξεπηδά από τον χάρτη και τη μοιράστηκε στο Τwitter, τοποθετώντας την δίπλα στον πίνακα «Κραυγή» του εξπρεσιονιστικού νορβηγού ζωγράφου Έντβαρτ Μουνκ, θέλοντας να δείξει την ομοιότητα των δύο εικόνων. Όπως είπε δεν έχει δει ποτέ ξανά να συμβαίνει κάτι τέτοιο τα τελευταία 15 χρόνια.

 
https://twitter.com/korben_meteo/status/1141664855033831424?ref_src=twsrc%5Etfw
Ο χάρτης δημοσιεύτηκε από τη γαλλική ιστοσελίδα πρόγνωσης καιρού Meteociel. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, που μίλησε στο CNN, η χαρακτηριστική μορφή που σχηματίστηκε στο χάρτη είναι εντελώς τυχαία. «Απλά τη βλέπεις και σκέφτεσαι ότι μπορεί να μοιάζει με ένα κρανίο. Η ιστοσελίδα μας φτιάχνει τόσους χάρτες για κάθε πρόβλεψη που είναι στατιστικά πιθανό να μοιάζουν κάθε φορά και με κάτι άλλο» είπε χαρακτηριστικά.

Η Γαλλία, η Ισπανία, η Τσεχία και η Ισπανία «βράζουν» με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 40 βαθμούς και τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για διατήρηση των υψηλών θερμοκρασιών και το Σαββατοκύριακο. Στη Γαλλία ο καύσωνας σκότωσε τρία άτομα, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Midi Libre, τα οποία πήδησαν σε παγωμένα νερά για να δροσιστούν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...