Ρωσία

Άσκηση-"μαμούθ": Πρωτοφανής κινητοποίηση των Ρωσικών ΕΔ - Έρχεται κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας-Ιράν στο Στενό του Ορμούζ

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου

Φέτος, οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις θα διεξάγουν τις μεγαλύτερες σε έκταση ασκήσεις στην πρόσφατη ιστορία της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η πρωτοφανής κινητοποίηση των αλεξιπτωτιστών θα είναι μέρος των στρατηγικών ασκήσεων "Center-2019".

Στο πλαίσιο των ασκήσεων, οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές θα ασκηθούν στην ενίσχυση των στρατευμάτων, τις δράσεις των μικρότερων δυνάμεων και των επιχειρήσεων προσγείωσης σε ορεινό έδαφος. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, τα στρατεύματα θα πρέπει να συλλάβουν και να καταστρέψουν τις εγκαταστάσειςτου εχθρού, συγκεκριμένα ένα αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με το pravda, oι επιχειρήσεις των αλεξιπτωτιστών θα πραγματοποιηθούν "τυφλά" για πρώτη φορά από το 1981, όταν η χώρα ήταν υπό την ηγεσία του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΣΕ, Λεονίντ Μπρέζνεφ. Ο στρατός δεν θα ειδοποιηθεί για το πού κατευθύνεται μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Λειτουργικές και στρατηγικές ασκήσεις του στρατού και του ναυτικού της ΕΣΣΔ διεξήχθησαν από τις 4 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 1981. Περισσότεροι από 100 χιλιάδες άνθρωποι από σχεδόν όλα τα είδη στρατευμάτων του σοβιετικού στρατού συμμετείχαν στις ασκήσεις.

Στενό Χορμούζ: Ιράν και Ρωσία σχεδιάζουν κοινή ναυτική άσκηση

Η Ρωσία και το Ιράν ενδέχεται να πραγματοποιήσουν σύντομα μια κοινή ναυτική άσκηση στην περιοχή του στενού Ορμούζ, σύμφωνα με τη δήλωση του Ιρανού Ναυτικού διοικητή Hossein Khanzadi.

«Μια κοινή ρωσικό-ιρανική άσκηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα στον Ινδικό Ωκεανό. Η άσκηση μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί στο βόρειο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, συμπεριλαμβανομένου του στενού Ορμούζ «δήλωσε ο ναυτικός διοικητής.

Είπε επίσης ότι η Ρωσία και το Ιράν συμμετείχαν σε διαπραγματεύσεις για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας στην Κασπία Θάλασσα, όπως αναφέρει το Bulgarian Military News.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mehr του Ιράν, το Γενικό Επιτελείο των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης ενίσχυσης των αμυντικών αναγκών στην περιοχή. Αυτός προφανώς έρχεται ως απάντηση στις δηλώσεις των ΗΠΑ για νατοϊκή στρατιωτική αποστολή στο στενό του Ορμούζ.

«Αυτό είναι το πρώτο μνημόνιο κατανόησης αυτού του είδους και μπορεί να θεωρηθεί ως καμπή στις σχέσεις της Τεχεράνης στη Μόσχα κατά μήκος της τροχιάς άμυνας», δήλωσε ο Χαντζάντι.

Η Ρωσία και το Ιράν ενδέχεται να πραγματοποιήσουν σύντομα κοινή ναυτική άσκηση στην περιοχή των στενών του Ορμούζ, δήλωσε ο Ιρανός διοικητής του ναυτικού στο πρακτορείο ειδήσεων IRNA νωρίτερα τη Δευτέρα.

https://www.youtube.com/watch?v=ug9NN4YsJMk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...