ΗΠΑ

Άνδρας στις ΗΠΑ κόλλησε θανατηφόρα βακτήρια που καταβροχθίζουν την ανθρώπινη σάρκα (εικόνες)


Ο Ρίκι Ράδερφοντ, ένας 41χρονος άντρας από την Αλαμπάμα, αγωνίζεται για τη ζωή του στο νοσοκομείο, καθώς αναρρώνει από μια βακτηριακή λοίμωξη η οποία του κατατρώει την σάρκα, ενώ έκανε καγιάκ στις 6 Ιουλίου.

Η σύζυγος του Ράδερφορντ, Κάσι, επιβεβαίωσε την Δευτέρα ότι ο σύζυγός της βρισκόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο ιατρικό κέντρο της Βόρειας Αλαμπάμα. «Χθες, επιβεβαιώθηκε μέσω των εξετάσεων που πήραν ότι ήταν βακτήρια που έτρωγαν τη σάρκα. Ονομάζεται νεκρωτική φλεγμονή», είπε.

«Μπήκαμε στο νερό στο Second Creek και κάναμε καγιάκ προς το High Banks. Πήγαμε για κολύμπι και έπειτα πετύχαμε σε μια καταιγίδα. Περιμέναμε και έφυγε», εξήγησε η Κάσι στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο WAFF 48. Ωστόσο, μόλις δύο ημέρες αργότερα, ο Ρίκι άρχισε να βιώνει έναν βαρύ πυρετό και τα πόδια του άρχισαν να εμφανίζουν συχνότατες κράμπες. Σύντομα, άρχισε να παρατηρεί ερεθισμούς και πρήξιμο σε ένα από τα πόδια του.

«Όταν γδύθηκε, βρήκε ότι το πόδι του ήταν κόκκινο και πρησμένο», έγραψε η Κάσι σε μια δημοσίευση στο Facebook στις 10 Ιουλίου. «Πήγαμε αμέσως στο νοσοκομείο χθες το βράδυ και μας είπαν ότι το πρήξιμο πιθανόν να δημιουργήθηκε από το ταξίδι μας το Σάββατο. Αφού του έδωσαν IV αντιβιοτικά, τον έστειλαν σπίτι. Του είπαν πως θα έπρεπε να επιστρέψει αν υπάρξει κάποια αλλαγή.

Ωστόσο, δεν πέρασε πολύς καιρός πριν ο Ρίκι επιστρέψει στο νοσοκομείο.
https://www.facebook.com/cassey.rutherford/posts/10157101553716013&width=500
«Έπρεπε να αφαιρέσουν ένα κομμάτι του εσωτερικού μηρού του, πέντε με έξι ίντσες. Εκείνη την εποχή του πήραν εξετάσεις του τι συνέβαινε εκεί», εξήγησε η Κάσι, προσθέτοντας ότι οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι ο σύζυγός της είχε εκτεθεί σε βακτήρια που έτρωγαν ανθρώπινη σάρκα.

«Η κατάσταση ήταν ασταθής, το βράδυ του Σαββάτου μου είπαν ότι δύσκολα θα κρατηθεί στην ζωή και ότι θα ήταν σε θέση να πεθάνει», είπε στον σταθμό. «Μου είπαν να προετοιμαστώ για το χειρότερο», συμπλήρωσε.
Η Κάσι επίσης σημείωσε ότι ο σύζυγός της δεν είχε ανοικτές πληγές ή ορατές γρατζουνιές στο πόδι του.
https://www.facebook.com/cassey.rutherford/posts/10157105260631013&width=500
«Δεν υπήρχε τίποτα. Αλλά οι γιατροί μας είπαν ότι θα μπορούσε να είναι μια μικροσκοπική τρύπα που θα μπορούσε να έρθει μέσα και ακόμα εξαπλωθεί έτσι. Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ενώ υπήρχε μια ολόκληρη ομάδα από εμάς, και ο σύζυγός μου, έχοντας το πιο υγιές ανοσοποιητικό σύστημα εκεί, κόλλησε την ασθένεια. Δεν είναι ποτέ άρρωστος. Δεν έχει καν γιατρό. Για τους υπόλοιπους από εμάς ήταν τρελό», είπε η Κάσι.

«Δεν θέλω κανένας άλλος να το περάσει αυτό. Το Σάββατο, έπρεπε να σκεφτώ να θάψω την αγάπη της ζωής μου. Κανείς δεν θα πρέπει ποτέ να περάσει από αυτή την διαδικασία», πρόσθεσε η Κάσι. «Μην μπεις σε αυτό το νερό! Δεν είναι ασφαλές. Μην θέτετε σε κίνδυνο την οικογένειά σας για μια μέρα διασκέδασης. Είναι ακριβώς εδώ στο κατώφλι μας». Η οικογένεια Ράδερφορντ δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Sputnik για σχόλια.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια δημοσίευση της Κάσι την Πέμπτη, ο σύζυγός της γίνεται όλο και πιο δυνατός μέρα με την ημέρα.

«Αρχίζει να μείνει ξύπνιος λίγο περισσότερο. Τον βλέπω να γίνεται πιο δυνατός μέρα με τη μέρα και είμαι πολύ χαρούμενη!», σχολίασε.
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), υπάρχουν διάφοροι τύποι βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσουν νεκρωτική φλεγμονή.

«Αυτά τα βακτήρια περιλαμβάνουν τα Streptococcus της ομάδας Α, Klebsiella, Clostridium, Escherichia coli, Staphylococcus aureus και Aeromonas hydrophila. Οι ειδικοί της δημόσιας υγείας θεωρούν ότι ο Streptococcus της ομάδας Α αποτελεί τη συνηθέστερη αιτία νεκρωτικής φλεγμονής», γράφει το CDC στην ιστοσελίδα της.

«Σε περιπτώσεις νεκρωτικής γαστρεντερίτιδας, τα βακτήρια εξαπλώνονται γρήγορα μόλις εισέλθουν στο σώμα. Μολύνουν τον συνδετικό ιστό που περιβάλλει τους μύες, τα νεύρα, το λίπος και τα αιμοφόρα αγγεία. Μερικές φορές δηλητήρια που παράγονται από αυτά τα βακτήρια καταστρέφουν τον ιστό που μολύνουν, προκαλώντας ακόμη και θάνατό», εξηγεί το CDC.

Τα συμπτώματα μπορούν να ξεκινήσουν μόλις λίγες ώρες αφότου κάποιος εκτίθεται στα βακτήρια και αρχικά αισθάνεται σαν τον πόνο ενός τραβηγμένου μυ. Ωστόσο, τελικά, το δέρμα μπορεί να ζεσταθεί και να πρηστεί, αλλάζοντας σε κόκκινο ή μοβ χρώμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές