Αρχείο

Τι συμβαίνει με τον καιρό; - Φωτιά απειλεί χωριό στη Φθιώτιδα - Θεομηνία στη Λάρισα, χαλάζι στη Ζαγορά Πηλίου!

Ο Καιρός τρελάθηκε, καθώς σε άλλες περιοχές βρέχει, ή ακόμα ρίχνει και χαλάζι και σε άλλες οι φωτιές απειλούν χωριά! 

Συναγερμός έχει σημάνει στο επιχειρησιακό κέντρο της Π.Υ. Στερεάς στη Λαμία, καθώς τέσσερις φωτιές εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στην περιοχή.

Η μεγαλύτερη από τις τέσσερις πυρκαγιές είναι κοντά στη Δίβρη όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καίγονται καλαμιές, ξερά χόρτα και δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στη πλατεία και καλούν σε βοήθεια. Προληπτικά εκκενώθηκαν κάποια σπίτια του χωριού.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία - 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, δύο πεζοπόρα και δυο αεροπλάνα Πετζετέλ από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Επίσης κλήθηκαν για να συνδράμουν και δυο ακόμη πυροσβεστικά αεροσκάφη από το αεροδρόμια της Αγχιάλου.

Ο στόχος είναι να περιορίσουν τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί σε δασική έκταση με μεγάλα πουρνάρια και με τη βοήθεια του αέρα οι φλόγες πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Λίγα λεπτά αργότερα εκδηλώθηκε και άλλη πυρκαγιά, κοντά στη Μονή της Αγίας Άννας, στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού, σε δασική έκταση πλησίον του δημοτικού κυνοκομείου Λαμίας.

Πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί επίσης την περιοχή των μεταλλείων Δομοκού, κοντά στην Ομβριακή, όπου επίσης σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Τέλος πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή της Λυγαριάς στα βόρεια της Λαμίας, όπου ευτυχώς δεν πρόλαβε να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

 

ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές από τον καιρό που φαίνεται να… τρελάθηκε στο νομό Λάρισας. Την ώρα που στην πόλη της Λάρισας επικρατεί άπνοια και ηλιοφάνεια, λίγα χιλιόμετρα βόρεια και δυτικά, βρέχει με πολύ έντονο άνεμο.

Συγκεκριμένα η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Λάρισας έχει δεχθεί κλήσεις για πλήθος πτώσεων δέντρων προς την Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας, κοντά στη Γυρτώνη, αλλά και προς τα Δελέρια του Τυρνάβου.

 

Ξεριζώθηκαν ολόκληρες καλλιέργειες στον Τύρναβο!

Άνευ προηγουμένου ζημιές προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν το μεσημέρι της Τετάρτης την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου με επίκεντρο το Αργυροπουλίου.

Ισχυρότατοι άνεμοι σε συνδυασμό με χαλαζόπτωση, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες.

Μάλιστα, κάποιες – όπως θα δείτε και στις παρακάτω συγκλονιστικές φωτογραφίες – ξεριζώθηκαν κυριολεκτικά από το μένος των φυσικών φαινομένων.

Οι μετεωρολόγοι πάντως, έχουν προειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με στόχο τον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων έγινε νωρίς το πρωί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε χάρτη στον οποίο η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας βρίσκεται στο επίπεδο επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς 4 (πολύ υψηλό) και θερμοκρασίες 40 βαθμών Κελσίου.

Για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα, θα λειτουργούν στην Περιφέρεια τα εξής τηλέφωνα στα οποία οι υπεύθυνοι των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας αλλά και οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν για τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν: 2413511300, 2413511393 και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199.

ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ

Από τα βόρεια ξεκίνησε η μεταβολή του καιρού στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή που στα νότια επικρατούν ακόμα συνθήκες καύσωνα.

Αυτή την ώρα χαλάζι πλήττει την Ζαγορά Πηλίου, όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Facebook.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ