Πνευματικά ωφέλιμα

Η θεομίσητη βλασφημία και η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα

Γράφει ο Νικόλαος Ζαχαριάδης
Πρόεδρος της Ενώσεως Θεολόγων Ηλείας και
Πρόεδρος Ιεροψαλτών Ηλείας

Αγαπητοί αναγνώστες

Ζούμε σε εποχή ανακατατάξεων και αναταράξεων. Σοδόμων και Γομόρων…..
Σήμερα, όποιος πιστεύει στο Θεό είναι γραφικός. Όποιος είναι πατριώτης είναι εθνικιστής. Ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης τονίζει ότι : «Φτάσαμε στο θλιβερό σημείο να απολογούμεθα για τον πατριωτισμό μας…..».

Ζούμε έντονα την εισβολή του συστήματος με θλιβερές συνέπειες……..

Άθεη παιδεία- διάλυση οικογένειας, σεξουαλική αποχαλίνωση και διαστροφή, αποχριστιανισμός και αφελληνισμός είναι τα συντρίμμια της Νέας Τάξης Πραγμάτων και ξεχαρβαλωμάτων!!! Νόμοι σήμερα αντίθετοι προς τις εντολές του Θεού. «Πάσα παράβασις και παρακοή, έλαβεν ένδικον μισθαποδοσίαν» (Εβραίους, κεφ. 2 στιχ.2)

Βλασφημία !! Βλασφημία !!

Η Ιερά κοινότητα του Αγίου Όρους, σε επιστολή της προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο συνιστά να μη καταργηθεί ο Ποινικός Κώδικας στα άρθρα 198,199 και 201 που αναφέρεται, στην κακόβουλη βλασφημία, την καθύβριση και στην περιύβριση ακόμα και των νεκρών. Η βλασφημία κατήντησε μολυσματική και μεταδοτική. Ο αείμνηστος μέγας διδάσκαλός μου λόγιος Αγιορείτης μοναχός, Θεόκλητος Διονυσιάτης αποκαλούσε τη ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΧΟΛΕΡΑ της ψυχής !!!

Κάθε άνθρωπος, έχει ένα όνομα στη κοινωνία. Έχει αξίωση να τον τιμούν και να τον υπολήπτονται. Μια λαϊκή παροιμία λέει : «Καλύτερα να βγει το μάτι σου παρά το όνομά σου».

Τολμάς να βρίσεις τη Μάνα και τον Πατέρα του άλλου; Τολμάς να βρίσεις επώνυμους ; Βρίζουν και βλασφημούν το Χριστό, την Παναγία, τους Αγίους….. τα ιερά και τα όσια……

Οι βλάσφημοι ανοίγουν τα βρωμερά τους στόματα και βγάζουν σκορπιούς και φίδια και εκπέμπουν βόρβορο και λάσπη!!! Έρχεται ο ίδιος ο νόμος να καταργήσει τον Ποινικό Κώδικα περί βλασφημίας (άρθρο 17). Γερμανικό περιοδικό προ πενταετίας αναφέρει ότι στην Ελλάδα μόνο από τα τηλέφωνα των Αθηνών ακούγονται 10.000 βλασφημίες από τις 8:00 το πρωί έως τις 9:00 το πρωί. Μόνον για 1 ώρα. Φοβερόν !!! Οικτρόν !!!

Η λέξη βλάσφημος παράγεται από το βλαβ και φήμη και από το επίθετο Βλαξ. Αρχικά εσήμαινε δυσφήμηση και κακολογία. Στην εκκλησιαστική έκφραση σημαίνει προσβολή κατά του θείου ιερών και οσίων της πίστεώς μας. Θεομίσητη βλασφημία !!! Καλύπτεται και επίσημα. Τολμάς να βλασφημήσεις τον Μωάμεθ; Οι Μουσουλμάνοι θα σε οδηγήσουν σε θάνατο. Στην Αβησσυνία της Αφρικής τους βλάσφημους, τους παίρνουν σε μια πλατεία και τι τους κάνουν; Τους ξεριζώνουν τη γλώσσα. Ναι τη γλώσσα!!! Ο Χριστός δεν ξεριζώνει γλώσσες, ούτε συμμεριζόμεθα τέτοιου είδους απάνθρωπα μέσα. Ο Μέγας Βασίλειος τονίζει: «Ο αμαρτωλός παραβαίνει μια εντολή, ενώ ο βλάσφημος βρίζει το νομοθέτη Θεό».

Η βλασφημία είναι δείγμα χυδαιότητας και αχαριστίας προς το Θεό. Η βλασφημία είναι πυρ – είναι όλεθρος, είναι κατάρα και καταστροφή…..

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

1) Βλασφημάς δεν είσαι χριστιανός.
2) Βλασφημάς δεν είσαι άνθρωπος.
3) Βλασφημάς δεν είσαι Έλληνας γιατί η Ελλάδα μας, από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν χώρα ευσεβών ανθρώπων. Έκτιζε Παρθενώνες και Αγιές Σοφιές.
4) Βλασφημάς είσαι χειρότερος από το διάβολο Δυστυχώς αυτή έγινε συνήθεια.

Ένας βλάσφημος κατόπιν προτροπής φωτισμένου πνευματικού για κάθε βλασφημία κατέθετε 40 δραχμές. Σε μια μέρα ξεστόμισε 100 βλασφημίες 100Χ40 = 4.000 δρχ. δηλαδή 12,00 ευρώ. Τα κατέθεσε σε ένα ορφανοτροφείο. Έτσι έκοψε την θεομίσητη βλασφήμια. « Ως φυλάσσει το στόμα αυτού και τη γλώσσα, διατηρεί εκ θλίψεως τη ψυχήν αυτού» (Παροιμίες, κεφ.21ο , στιχ.23).

Το αγιογραφικό προτρέπει: «Μη πλανάσθε Θεός ου μυκτηρίζεται» (Μάρκος, κεφ.13ο, στιχ.5).

Που είναι η Μητέρα εκκλησία; Ποιους άλλους ελιγμούς θα δούμε; Που πορευόμεθα; Οδηγούμεθα σε σχίσματα προς την Ουνία μέσω Ουκρανίας, για να φτάσουμε στο Παπισμό, ο οποίος υποστηρίζει σήμερα διοικητική ΕΝΟΤΗΤΑ και όχι Πνευματική που το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ του Θεού μας καλεί συνεχώς σε ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΟΥ…..Εμείς θα αγωνιστούμε …..και σύμφωνα με την Πατριαρχική εγκύκλιο του 1848 με Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως τον Άνθιμο άλλους Πατριάρχες και περί αυτού Ιεραί συνοδοί αποφάνθηκαν ότι : «…. αυτός ο λαός το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας, θέλει το θρήσκευμά του, αιωνίως αμετάβλητον….Υπερασπιστής και φρουρός της Αποκάλυψης του Θεού είναι τούτο το σώμα της Εκκλησίας μας – ο πιστός λαός του Θεού».

ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
Οι καιροί ου μενετοί …… «Εξαγοραζόμενοι τον καιρόν
ότι αι ημέραι πονηραί εισί» (Εφεσίους, κεφ.5ο, στιχ.15-16).
«Αντίστητε τω διαβόλω και φεύξε ται αφ' υμών» (Ιακώβου, κεφ. 4ο, στιχ.7).
ΑΓΩΝΑΣ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ
Καταθέτω αγανακτισμένος και ανθίσταμαι οργισμένος

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ