Ιστορία

Ελευσίνα: Η ιστορία της πόλης που κάποτε ήταν η ιερότερη και σήμερα βρίσκεται στην αφάνεια-Βίντεο

Η ιστορία της Ελευσίνας, μίας πόλης που ήταν ιερή κατά την αρχαιότητα και τώρα μένει στην αφάνεια.

Στο παρόν βίντεο θα αναφερθούμε σε μία από τις πιο αδικημένες πόλεις της αρχαίας Ελλάδος. Στην ιστορία της Ελευσίνας. Μιας περιοχής η οποία έχει λαμπρό παρελθόν, όμως σήμερα βρίσκεται στην αφάνεια και είναι από τις περιοχές της Αττικής που όλοι γνωρίζουν λόγω των διυλιστηρίων και των ναυπηγείων.

Δεν είναι τυχαίο ότι την δεκαετία του ’70 ο μεγάλος Νίκος Γκάτσος έγραφε το ποίημα «ο Εφιάλτης της Περσεφόνης», με τον Μάνο Χατζηδάκη να το μελοποιεί λίγο καιρό μετά.

Η Ελευσίνα είναι το ζωντανό παράδειγμα του παρασιτικού εκσυγχρονισμού στη χώρα μας και ο ανατριχιαστικός πολιτισμός της αλλά και οι πολλές ομορφιές που υπάρχουν στην περιοχή καλύπτονται από το γκρι των φουγάρων και των σκουριασμένων μετάλλων που έχουν καταστρέψει τον φυσικό της πλούτο.

Όμως ποια είναι η ιστορία της και γιατί την χαρακτηρίζουμε σημαντική; Θα κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή στον ιερό αυτό τόπο από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα και θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε με μια νότα αισιοδοξίας. Δείτε παρακάτω το αφιέρωμα από το cognoscoteam:

 

https://youtu.be/XMllSauBUSU

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...