Πατριαρχεία

Βreakingisraelnews: Σκάνδαλο- Η Ορθόδοξη Εκκλησία έλαβε δωροδοκίες για ιδιοκτησία στα Ιεροσόλυμα

Συνέχεια στην υπόθεση των ακινήτων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με σοβαρές καταγγελίες δίνει η ισραηλινή Βreakingisraelnews.

Σύμφωνα με άρθρο της, πριν από δεκαπέντε χρόνια, η ΕλληνΟρθόδοξη Εκκλησία πούλησε τρεις ιδιοκτησίες στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ σε Εβραίους επενδυτές. Παρά τη μακρά νομική διαδικασία που οδήγησε σε απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου της Ιερουσαλήμ ότι οι πωλήσεις ήταν απόλυτα νόμιμες και δεσμευτικές, η πώληση εξακολουθεί να αμφισβητείται και οι κάτοικοι αρνούνται να φύγουν.

Σύμφωνα με την Βreakingisraelnews "ίσως η χειρότερη πτυχή της ιστορίας είναι η παραπλανητική παρουσίαση από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης ορισμένων πτυχών της".

Παλιά Πόλη- Real Estate

Σε τρεις ξεχωριστές συναλλαγές το 2004, οι ξένες εταιρείες ακινήτων διαπραγματεύτηκαν με το Ελληνικό Πατριαρχείο που κατείχε ακίνητα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Η Berisford Investments Limited αγόρασε μια 99ετή μίσθωση για το τετράπλευρο ξενοδοχείο Petra που βρίσκεται στην πλατεία Omar Ibn al-Hatab, μεταξύ της πύλης Jaffa και της αραβικής αγοράς. Η συμφωνία των 500.000 δολαρίων περιλάμβανε μια επιλογή για επιπλέον 99 χρόνια. Σε μια ξεχωριστή συναλλαγή, η Richards Marketing Corporation αγόρασε το διώροφο ξενοδοχείο Imperial δίπλα στο ξενοδοχείο Petra για 1,25 εκατομμύρια δολάρια. Η αγορά περιελάμβανε και τα καταστήματα του ισογείου. Η Gallow Global Limited απέκτησε τα δικαιώματα του Beit Azmiya στη συνοικία Bab a-Khuta της Παλιάς Πόλης για $ 55.000.

Η οργάνωση Ateret Cohanim βοήθησε να εντοπιστούν τα ακίνητα και να διευκολυνθούν οι εξαγορές τους, σύμφωνα με το άρθρο.

Επιμένοντας πως πρόκειται για εσφαλμένη παρουσίαση των μέσων ενημέρωσης, κάνει συγκεκριμένη αναφορά σε ένα άρθρο της Haaretz σημειώνοντας πως οι νέοι ιδιοκτήτες δεν είναι μη κυβερνητικοί οργανισμοί (ΜΚΟ). Αν και ο όρος "οικιστής" είναι διφορούμενος, οι νέοι ιδιοκτήτες δεν έχουν έδρα στο Ισραήλ και η "εξαγορά" τους αποτελεί νόμιμη αγορά των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων.

Μετά από τη νομική απόφαση που επιβεβαίωσε την αγορά τους, οι ιδιοκτήτες, εκπροσωπούμενοι από την Richard Marketing Corp. των Παρθένων Νήσων, άρχισαν να προχωρούν στην έξωση των σημερινών ενοικιαστών. Η αρχική δικαστική απόφαση διέταξε τους προηγούμενους ιδιοκτήτες να το πράξουν, αλλά δεν το έπραξαν. Η δεύτερη απόφαση του δικαστηρίου είχε διατάξει τους ενοίκους να πληρώσουν ενοίκιο στους νέους ιδιοκτήτες, από την στιγμή που ολοκληρώθηκε η πώληση το 2005. Οι μισθωτές αρνήθηκαν και το χρέος τους ανέρχεται σήμερα στα 2,8 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία αρνούνται να πληρώσουν.

Το Imperial Hotel χτίστηκε τον 19ο αιώνα από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Η διεύθυνση άλλαξε πολλές φορές, αλλά τον Ιούλιο του 1948, κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ισραήλ, ο Mohammed Taher Daoudi Dajani, πατέρας του σημερινού διευθυντή, ενοικιάζει το κτίριο από την Εκκλησία και η οικογένειά του διαχειρίζεται το ξενοδοχείο μέχρι σήμερα.

Ο Walid Dajani, ο σημερινός διευθυντής του Imperial Hotel, διαμαρτυρήθηκε για την πώληση σε μια συνέντευξη στην Haaretz.

"Πρέπει να προετοιμαστώ για μάχη", δήλωσε ο Νταγιάνι. "Η οικογένειά μου ζει στην Ιερουσαλήμ για 800 χρόνια. Αυτές είναι οι σελίδες της ιστορίας και θέλω το όνομά μου να είναι εκεί. Ποτέ δεν θα το εγκαταλείψω. Είμαι πιστός και αν πεθάνω, θα πεθάνω πιστός και ευτυχισμένος ».

Πρέπει να σημειωθεί ότι η δικαστική απόφαση διέταξε τους ενοίκους να εγκαταλείψουν το κτίριο, όχι την Ιερουσαλήμ, σημειώνει η Βreakingisraelnews.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι παρά την απόφαση του δικαστηρίου, ο Νταγιάνι δεν έχει πληρώσει ενοίκιο στους νέους ιδιοκτήτες για 15 χρόνια, κάτι που σίγουρα αναμένεται να κάνει οπουδήποτε στην Ιερουσαλήμ.

Μια εκτίμηση που έγινε δεκτή ως μέρος της νομικής διαδικασίας έδειξε ότι το ενοίκιο που ζητήθηκε από τον Dajani είναι ένα εύλογο ποσό για το εν λόγω ακίνητο.

Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία: Το Ισραηλινό Δικαστήριο είναι το "παράνομο"

Σε μια εξίσου αινιγματική δήλωση, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση του δικαστηρίου σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη.

"Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί, ενώ η πρόσβαση στα ιερά μας μέρη απειλείται και η ελπίδα για μια διαρκή ειρήνη μειώνεται. Ως κοινότητα δικαιοσύνης, απαιτούμε να διατηρηθεί το κράτος δικαίου και να ενωθούμε ενάντια σε κάθε προσπάθεια να καταληφθούν ιδιοκτησίες της Εκκλησίας με παράνομα μέτρα ή να εκδιωχθούν με εξαναγκασμό αθώοι ενοικιαστές ", ανέφερε η δήλωση.

"Προειδοποιούμε ενάντια σε κάθε τέτοια προσπάθεια και δεν φοβόμαστε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να αντιταχθούμε και να εμποδίσουμε την εμφάνιση τους. Παραμένουμε παθιασμένοι κηδεμόνες του status quo και θα εξασφαλίσουμε ότι άνθρωποι όλων των θρησκειών θα μπορούν να ευδοκιμήσουν και να ευδοκιμήσουν μέσα στα τείχη αυτής της πόλης ».

Η δήλωση δεν διευκρίνισε ποιο παράνομο μέτρο χρησιμοποιήθηκε για την αγορά των ακινήτων ή ότι οι μισθωτές πληρώνουν ενοίκιο. Η Εκκλησία επίσης δεν διευκρίνισε ποιες ιερές τοποθεσίες απειλούνταν.

Η νόμιμη πώληση μετατρέπεται σε εκκλησιαστικό σκάνδαλο για το πατριαρχείο, υπογραμμίζει η Βreakingisraelnews.

Η αρχική πώληση, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Ερμήνιο Σκοπελίτη, τον 140ο Πατριάρχη του Ανατολικού Ορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, δημιούργησε ένα σκάνδαλο στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, οδηγώντας στην απομάκρυνση του Ειρηναίου το 2005 και την επακόλουθη υποβάθμιση του σε μοναχό. Μετά την αομάκρυνσή του, η Εκκλησία κήρυξε άκυρες τις πωλήσεις. Ο Θεόφιλος Γ 'εκλέχτηκε ως νέος Πατριάρχης αργότερα εκείνο το έτος.

Μετά την απομάκρυνση, ο Ειρηναίος εγκαταστάθηκε στο κτίριο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, αρνούμενος να εγκαταλείψει το κτίριο από το 2008 έως το 2015.

Αναφέρθηκε στα εβραϊκά νέα Yediot Ahronoth ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία σκοπεύει να καταθέσει μια πρόσθετη αναφορά στο δικαστήριο, ότι η πώληση βασίστηκε σε δωροδοκία και ότι οι μορφές της εκκλησίας που υπέγραψαν τη συμφωνία ήταν διεφθαρμένες, φεύγοντας αμέσως από τη χώρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας. Η προηγούμενη αναφορά προς το δικαστήριο βασίστηκε στον ίδιο ισχυρισμό που οδήγησε στην απόφαση του περασμένου μήνα ότι δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηριχθεί αυτός ο ισχυρισμός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...