Αποδέσμευση αστυνομικών από τη φύλαξη υψηλών προσώπων- Επιστροφή άμεσα στις οργανικές τους θέσεις

Δημοσίευση: 13 Ιουλίου 2019, 9:16 πμ

Οαριθμός των αστυνομικών φύλαξης υψηλών προσώπων, θα μειωθεί και θα επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.


Στις οργανικές θέσεις του επιστρέφουν άμεσα περισσότεροι από 300 αστυνομικοί που είχαν αναλάβει τη φύλαξη υψηλών προσώπων και άλλες υπηρεσίες, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί είχαν διατεθεί για την ασφάλεια πολιτικών προσώπων τα οποία δεν εξελέγησαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ενώ άλλοι είχαν διατεθεί σε διάφορες άλλες υπηρεσίες.

Στόχος είναι να βγουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αστυνομικοί στους δρόμους, στην καθημερινή μάχη κατά του εγκλήματος, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Επίσης πρόκειται να μειωθούν οι αστυνομικοί των υπουργών της κυβέρνησης σε τέσσερις και των υφυπουργών σε δύο, ενώ οι γενικοί γραμματείς δεν θα έχουν αστυνομικό. Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές δικαιούνται από έναν αστυνομικό.