Επιστήμη

Έξι μεσαιωνικά πλοία ανακαλύφθηκαν σε ανασκαφές στο Όσλο (εικόνες)

Τα ευρήματα βρίσκονται σε φανταστική κατάσταση, δεδομένου ότι είναι τουλάχιστον 500 ετών, σύμφωνα με αρχαιολόγους οι οποίοι πιστεύουν ότι θα ρίξουν περισσότερο φως σε μια ελάχιστα γνωστή περίοδο στην ιστορία της νορβηγικής πρωτεύουσας.

Στο φως ήρθαν μετά από σειρά ανασκαφών στο Όσλο έξι πλοία από τον Μεσαίωνα, προσφέροντας στους ερευνητές νέα στοιχεία για την ιστορία των Νορβηγών στις θάλασσες.

Τα πλοία που χρονολογούνται από το 1300 έως το 1600, αποκαλύφθηκαν στο κεντρικό Όσλο κατά τη διάρκεια ανασκαφών για την κατασκευή σιδηροδρόμου υψηλής ταχύτητας.

«Στη Νορβηγία, αυτό είναι εντελώς μοναδικό. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι΄αυτό», δήλωσε στην εφημερίδα Aftenposten ο αρχαιολόγος Έλινγκ Έτβινγκ Βάμερ από το Νορβηγικό Ναυτικό Μουσείο, κάνοντας λόγο για «αρχαιολογική περιπέτεια».

Το τελευταίο πλοίο που βρέθηκε στην περιοχή έχει μήκος περίπου δέκα μέτρα. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το ξύλο του είναι σε φανταστική κατάσταση, δεδομένου ότι το πλοίο είναι περίπου 500 ετών.

https://www.instagram.com/p/Bz0CVuSoho5/?utm_source=ig_embed

Σύμφωνα με τον Βάμερ, πρόκειται πιθανότατα για φορτηγό πλοίο, καθώς η ξυλεία ήταν η κύρια εξαγωγή τον 16ο αιώνα για τη Νορβηγία. Η αρχαιολόγος Μαρία-Λίσα Γκρούε εκτίμησε ότι θα μπορούσε επίσης να είχε χρησιμοποιηθεί για να μεταφέρει πέτρες στο κοντινό φρούριο Ακέρσους, ένα από τα κύρια αξιοθέατα του Όσλο.

Οι αρχαιολόγοι παρατήρησαν ότι τα ευρήματα θα ρίξουν περισσότερο φως σε μια ελάχιστα γνωστή περίοδο στην ιστορία της νορβηγικής πρωτεύουσας.

 

Από την έναρξη της μαζικής αστικής ανάπτυξης στην περιοχή Μπγιορβίκα, έχουν βρεθεί συνολικά 40 ναυάγια. Σύμφωνα με τον Βάμερ, τα ευρήματα που χρονολογούνται από τον Μεσαίωνα είναι μοναδικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μερικά από τα ναυάγια θα εκτεθούν στο Νορβηγικό Ναυτικό Μουσείο, ενώ μέσα από τρισδιάστατες απεικονίσεις θα επιχειρηθεί να «ξαναζωντανέψουν».

https://www.instagram.com/p/BxS4W8BJbdn/?utm_source=ig_embed

Οι ανασκαφές συνοδεύτηκαν από σειρά ανακαλύψεων, συμπεριλαμβανομένων οργάνων και χρυσών δακτυλιδιών.

Από τη δεκαετία του 2000, στην περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά έργα για τη μετατροπή της από λιμάνι μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σε νέο πολιτιστικό και αστικό κέντρο του Όσλο. Συνολικά, θα κατασκευαστούν μέχρι 5.000 κατοικίες και εμπορικά κτήρια με χώρο για 20.000 εργαζόμενους.

 

https://twitter.com/TV2FinnOve/status/1147834143071526913

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...