Αθλητισμός

Super League: Κηρύχθηκε έκπτωτος ο Βασίλης Γκαγκάτσης

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης απομακρύνεται από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Super League αφού κηρύχθηκε έκπτωτος. 

Εκπτωτος από το ποδόσφαιρο κηρύχθηκε βάσει του αθλητικού νόμου ο Βασίλης Γκαγκάτσης με τον ΓΓΑ Ιούλιο Συναδινό να στέλνει έγγραφο στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, έγγραφο το οποίο κοινοποιήθηκε και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Ο άλλοτε πρόεδρος της ΕΠΟ κηρύχθηκε έκπτωτος και απομακρύνεται από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Super League. Στο έγγραφο που απέστειλε ο Ιούλιος Συναδινός περιγράφει τις διατάξεις του αθλητικού νόμου που προβλέπονται για την έκπτωση των κατηγορουμένων ποδοσφαιρικών παραγόντων βάσει τελεσίδικου και αμετάκλητου βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για το σκάνδαλο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ΕΠΟ περιόδου 2004-2006.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα επίσημα έγγραφα:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Ε.Π. 18/19.06.2019

ΠΡΟΣ:Τον κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελο Γραμμένο και τα μέλη του ΔΣ

ΚΟΙΝ.:Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου

Αξιότιμε κε Πρόεδρε,

Α. Δυνάμει του 648/2018 Βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο μας διεβιβάσθη από την Εισαγγελία Εφετών, κατά του οποίου δεν ασκήθηκε αναίρεση μέχρι και την 7-06-2019, έχουν παραπεμφθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών οι σε αυτό αναφερόμενοι κατηγορούμενοι, για τα αδικήματα της απιστίας από κοινού και της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε απιστία από κοινού.

Β. Δυνάμει της υπ’ αριθμόν 804/2019 αποφάσεως του ΣΤ’ Ποινικού Τμήματος σε Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, απορρίφθηκε η με αριθμό έκθεσης 68/2018 αίτηση αναίρεσης κατά του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του υπ’ αριθμόν 1692/2018 Βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με το οποίο παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, οι μεν οκτώ (8) πρώτοι σε αυτό αναφερόμενοι κατηγορούμενοι για την πράξη της συμμορίας και όλοι οι σε αυτό αναφερόμενοι κατηγορούμενοι για την πράξη της παράβασης του άρθρου 132, παρ. 1 και 4, του Ν. 2725/1999 κατ’ εξακολούθηση.

Στις διατάξεις των παρ. 1 και της περ. β’ της παρ. 1 του αρ. 3 του Ν. 2725/1999 «Περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού» (Α 49) ορίζεται ότι:

«1. Δεν μπορεί να είναι μέλος αθλητικού σωματείου ή μέλος των οργάνων διοίκησης σωματείου, ένωσης, ομοσπονδίας, επαγγελματικού συνδέσμου ή αθλητικής ανώνυμης εταιρείας ή ειδικός συνεργάτης αυτών, ούτε μπορεί να αναλάβει με οποιονδήποτε τρόπο ή απόφαση των ανωτέρω φορέων οποιαδήποτε αρμοδιότητα ή έργο, ιδίως σχετικά με την εκπροσώπηση, διοίκηση ή διαχείριση του φορέα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...