Πολιτική

Reuters: Περαιτέρω ώθηση στη ΝΔ από τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ενόψει εθνικών εκλογών

Ως μια διαδικασία που θα παγιώσει τα κέρδη της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των πρόωρων εκλογών της 7ης Ιουλίου περιγράφει το Reuters τον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Tο Reuters υπενθυμίζει ότι στις Ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη την πρώτη μεγάλη ήττα του μετά από χρόνια υποχρεώνοντας τον Αλέξη Τσίπρα να προαναγγείλει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Βάσει των αποτελεσμάτων από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών το Reuters σημειώνει ότι όλα δείχνουν ότι θα επικρατήσουν και οι τρεις υποψήφιοι της ΝΔ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια Αττικής «δίνοντας μια περαιτέρω ώθηση στη ΝΔ πριν τις εκλογές του Ιουλίου».

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στην μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας με σχεδόν 10 μονάδες διαφορά επί του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και στο γεγονός ότι από τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών η ΝΔ κέρδισε τις πέντε από τις έξι περιφέρειες που κρίθηκαν την προηγούμενη Κυριακή.

Με αφορμή, δε, το προεκλογικό πακέτο παροχών που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας το Reuters σημειώνει ότι ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι αυτές οι παροχές μπορεί να απέτρεψαν μια ακόμα μεγαλύτερη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές.

Η δημοσιογράφος του Reuters κλείνει την ανταπόκρισή της υπενθυμίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί ότι θα προχωρήσει σε μείωση φόρων και σε προσέλκυση επενδύσεων προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα να έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη μετά τις μεγάλες απώλειες στην ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ