Κόσμος

Oλοκληρωτικός αιφνιδιασμός: Στην Ρωσία Τούρκοι αξιωματικοί - Οι S-400 προετοιμάζονται για δοκιμές αποδοχής

Τελειωμένη υπόθεση  πλέον το ζήτημα των S-400, σύμφωνα με τουρκική αμυντική ιστοσελίδα,  καθώς προαναγγέλθηκαν βολές αποδοχής των δύο πρώτων «τουρκικών» συστοιχιών, πριν το ταξίδι τους για το τουρκικό έδαφος στις αρχές Ιουλίου.   

Όλες οι απαιτήσεις της Τουρκίας προς στην ρωσική ομοσπονδία για τους αντιαεροπορικούς πυραύλους S-400 Triumf, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Οι «τουρκικοί» S-400 προετοιμάζονται για δοκιμές αποδοχής, αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα.

Τεχνικοί της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας λίγο πριν από την έναρξη των παραδόσεων μετέβησαν στη Ρωσία, όπου θα υλοποιήσουν τις βολές αποδοχής των S-400 για να γίνουν αποδεκτά τα συστήματα .

Η διαδικασία υλοποιείται κανονικά και όλα συντείνουν ότι η παράδοση τους θα υλοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, όποτε και αναμένεται να τους δούμε και επί τουρκικού εδάφους.

Μετά τις δοκιμές αποδοχής των πυραύλων στην Ρωσία , θα εκτελεστούν φυσικά και νέες επί τουρκικού εδάφους.

Οι δύο πρώτες συστοιχίες θα παραδοθούν  τον Ιούλιο και θα τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία  το Νοέμβριο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ σήμερα δήλωσε ότι Τουρκία έχει αγοράσει τα ρωσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400 και συζητά την ημερομηνία της παράδοσής τους παρά το ενδεχόμενο της επιβολής κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ".

«Ανεξάρτητα από το ποιες κυρώσεις θα αποφασισθούν, ανεξάρτητα από το τι θα ανακοινώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουμε αγοράσει τους S-400 και αυτή τη στιγμή μιλάμε για το πότε θα γίνει η παράδοσή τους», κατέληξε ο ίδιος.

Μέσα σε όλα αυτά  επίσης, ο επικεφαλής του τουρκικού δικηγορικού συλλόγου της χώρας τόνισε  ότι η συμφωνία για τους S-400 είναι θέμα κυριαρχίας του τουρκικού κράτους.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Τουρκίας Μετίν Φέιζιόγλου είπε ότι, η προγραμματισμένη αγορά ρωσικών πυραύλων S-400 αφορά  ζήτημα κυριαρχίας, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Τα συστήματα αεράμυνας S-400 δεν αποτελούν πλέον επιλογή για την Τουρκία, αλλά έχουν γίνει θέμα κυριαρχίας για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των  82 εκατομμυρίων Τούρκων», ανέφερε ο Φέιτζιογλου, κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε και αυτός νωρίτερα ότι πρόκειται για μια ολοκληρωμένη συμφωνία, από την οποία  η Τουρκία δεν σχεδιάζει να υποχωρήσει και η οποία προβλέπει την ανάπτυξη των πρώτων τμημάτων πυραύλων τον Ιούλιο ο οποίος έχει εξελιχθεί μετά και την ένταση ΗΠΑ-Ιράν στον πιο «καυτό» μήνα για ολόκληρο τον πλανήτη.

Σήμερα επίσης όλως περιέργως.  είχαμε σύμφωνα με το τμήμα πληροφόρησης  του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας  κινητοποίηση των πυραυλικών δυνάμεων της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας κατά τη διάρκεια ενός έκτακτου ελέγχου ετοιμότητας που θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουνίου.

https://www.youtube.com/watch?v=yc3D7hH10W0

Στην περιοχή της Khakassia, της περιφέρειας του  Saratov,  αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων Iskander-M, S-300 και S-400 εξήλθαν των εγκαταστάσεων και προωθήθηκαν στις θέσεις μάχης για την υλοποίηση βολής τους, σε μια  συγκυρία που πιθανόν να έχει σχέση με την γενικότερη κατάσταση των σχέσεων των ΗΠΑ με Τουρκία και Ιράν.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...