Επιστήμη

NASA: Ανοίξαμε και σας περιμένουμε! - Τουρίστες θα δέχεται ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός από το 2020


Η NASA πρόκειται να επιτρέψει την επίσκεψη τουριστών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) από το 2020, χρεώνοντας 35.000 δολάρια το βράδυ.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι θα υπάρχουν δύο ιδιωτικές αποστολές προς τον διαστημικό σταθμό, απευθυνόμενες σε ιδιώτες τουρίστες ή σε εμπορικές επιχειρήσεις.

https://twitter.com/NASA/status/1137000745922957313?ref_src=twsrc%5Etfw

Θα υπάρχουν μέχρι δύο σύντομες ιδιωτικές αποστολές αστροναυτών ετησίως, δήλωσε ο Robyn Gatens, αναπληρωτής διευθυντής του Σταθμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της NASA θα επιτρέπεται στους ιδιώτες αστροναύτες να παραμένουν στον σταθμό για διάστημα έως και 30 ημερών, ταξιδεύοντας σε αμερικανικά διαστημόπλοια.

Η NASA ανοίγει τις πόρτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού για εμπορικές ευκαιρίες, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών Jeff DeWit στη Νέα Υόρκη.

Η πρωτοβουλία που ανακοινώθηκε σήμερα κινείται προς την κατεύθυνση της πλήρους ιδιωτικοποίησης του Σταθμού.

Υπνεθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι τα δημόσια κεφάλαια για το σταθμό θα σταματήσουν σταδιακά έως το 2025.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης