Κόσμος

M1 Abrams: Στη Ρουμανία βρίσκεται η πιο παράξενη έκδοση του άρματος

Μια μυστηριώδης έκδοση του άρματος μάχης M1 Abrams εντοπίστηκε κατά την τελετή έναρξης της πολυεθνικής άσκησης Justice Eagle 19 στην Smardan Training Area, της Ρουμανίας, στις 29 Μαΐου 2019.

Η Justice Eagle είναι μια διμερής άσκηση που ενισχύει την ετοιμότητα, αυξάνει τη διαλειτουργικότητα και ενισχύει τη συνεργασία μεταξύμεταξύ των συμμάχων.

Κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης, ο αμερικανικός στρατός παρουσίασε μια προηγμένη έκδοση του άρματος μάχης M1 Abrams με κάτι που φαίνεται να είναι ένα νέο πακέτο θωράκισης στον πυργίσκο του.

Σύμφωνα με τους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, πρόκειται για εξαρτήματα του συστήματος Trophy active protection, το οποίο θα βοηθήσει στην προστασία από κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους και αντιαρματικά του πεζικού. Επίσης, σημείωσαν ότι η μυστηριώδης έκδοση του M1 Abrams ονομάζεται  M1A2 System Enhancement Package Version 3 ή M1A2 SEPv3.

Η νεότερη έκδοση του άρματος M1 Abrams θεωρείται η πλέον τεχνολογικά προηγμένη στον κόσμο με ανώτερη πυροπροστασία και κινητικότητα, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του Στρατού.

Οι βελτιώσεις επικεντρώνονται στην ισχύ, τη διαχείριση, τα συστήματα αντιστάθμισης IED και τη βελτιωμένη, ενσωματωμένη εκπαίδευση και έναν σύνδεσμο δεδομένων για τα πυρομαχικά. Είναι το πιο αξιόπιστο τανκ Abrams που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

θα μειώσει το λογιστικό φορτίο και θα διευκολύνει τη συνδεση σε επιχειρησιακό επίπεδο με συστήματα συντήρησης και τροφοδοσίας στο Στρατό.

Το SEPv3 έχει μήκος 9,7 μ., Πλάτος 3,7 μ. Και ύψος 2,4 μ.  με πλήρωμα τεσσάρων ατόμων, που περιλαμβάνουν τον οδηγό, τον κυβερνήτη, φορτωτή και οπλιστή.

Σε μια έκθεση του 2017, ο στρατηγός  David Bassett, εκτελεστικός υπεύθυνος του προγράμματος για τα συστήματα εδάφους Combat Systems δήλωσε: «Tα M1 Abrams δε χρησιμοποιούνται μόνο για τη διασφάλιση των συμμάχων μας, ή για την αποτροπή ή των πιθανών αντιπάλων. Χρησιμοποιούνται κυρίως για τον εξαναγκασμό των εχθρών μας και την επικράτηση σε πολλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, ο αμερικανικός στρατός σχεδιάζει να εξοπλίσει μια μεγάλη παρτίδα του M1A2 SEPv3 με το σύστημα Trophy active protection που εξoυδετερώνει τις εχθρικές απειλές όπως οι αντιαρματικοί κατευθυνόμενοι πύραυλοι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...