Κόσμος

Handelsblatt: «Έτσι θέλει να ανανεώσει την Ελλάδα ο διάδοχος του Τσίπρα, Κυριάκος Μητσοτάκης»

«Ο πολιτικός αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ανανεώσει την Ελλάδα», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

«Ο ηγέτης της συντηρητικής φιλελεύθερης αντιπολίτευσης στην Ελλάδα θεωρείται φαβορί για τις βουλευτικές εκλογές. Αναλαμβάνοντας την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ενισχύσει την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και φορολογικές περικοπές», όπως επισημαίνει το δημοσίευμα.

Σε συνέντευξή του στον Γερμανό δημοσιογράφο, Γκερντ Χέλερ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους θα φέρει τον αέρα της ανανέωσης στην πατρίδα του.

Το άρθρο επισημαίνει επίσης ότι ο ηγέτης της ΝΔ έχει πολλές πιθανότητες να γίνει ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδος.

«Στην Αθήνα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το γραφείο του, στον τρίτο όροφο στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), σ' ένα απλό κτίριο στην οδό Πειραιώς...»

«Αλλά ο ηγέτης του συντηρητικού -φιλελεύθερου κόμματος της αντιπολίτευσης έχει καλές προοπτικές να μετακομίσει στο Μέγαρο Μαξίμου σε τέσσερις εβδομάδες, στην οδό Ηρώδου Αττικού, εκεί όπου από τις αρχές του 1980 ήταν η επίσημη κατοικία των Ελλήνων Πρωθυπουργών. Όπως και του Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει: «Αλλά αν οι δημοσκόποι έχουν δίκιο, σύντομα πρέπει να πακετάρει τα πράγματά του. Στις 7 Ιουλίου, οι Έλληνες θα ψηφίσουν για νέα βουλή. Στις δημοσκοπήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το κόμμα του, τη ΝΔ, έχει σαφές προβάδισμα έναντι του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σίγουρος για τη νίκη.

«Θέλω να σχηματίσω μια ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση, η οποία να εφαρμόσει μια διαφορετική οικονομική πολιτική», επισημαίνει ο εν αναμονή αρχηγός της ελληνικής κυβέρνησης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Handelsblatt». «Με χαμηλούς φόρους, ταχύτερες μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό του κράτους, θα προσελκύσουμε επενδύσεις και θα επιτύχουμε πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από την σημερινή κυβέρνηση», προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ