Βαλκάνια

H μεταναστευτική απειλή στα Βαλκάνια-Ακτινογραφία και ευθύνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπάρχουν πολυάριθμες αναφορές ότι η εισροή μεταναστών συντρίβει το ήδη εύθραυστο σύστημα στα Βαλκάνια. . To μεταναστευτικό ζήτημα που η Δυτική Ευρώπη έχει βάλει στον αυτόματο πιλότο, θεριεύει!

Ακολουθεί ένα βίντεο με μια ματιά στην κατάσταση που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Bihac, μια πόλη περίπου 61.000 ατόμων στη βορειοδυτική γωνία της Βοσνίας.

https://www.youtube.com/watch?v=vJ5sT1ObYDM

Παρατηρείτε φαινόμενα που μοιάζουν με την κατάσταση σε ελληνικά νησιά ή σε περιοχές στην ηπειρωτική Έλλαδα;

Κάποιοι μιλούν για ανθρωπιστική κρίση και άλλοι έχουν πει ότι ο αριθμός των μεταναστών αυξάνεται με ταχύ ρυθμό. Παρόλο που για το παράδειγμα του βίντεο ο επίσημος αριθμός είναι περίπου 4000 μετανάστες, εκτιμάται ότι ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι τουλάχιστον 30-50.000.

Φυσικά, υπάρχουν χρήματα πίσω από την κρίση μετανάστευσης στα Βαλκάνια...

Θεωρητικά οι τοπικές κυβερνήσεις λαμβάνουν χρήματα από την ΕΕ για να "αντιμετωπίζουν" τους μετανάστες. Με άλλα λόγια, η ΕΕ δεν θέλει μετανάστες, έτσι δίνουν στις τοπικές κυβερνήσεις εκτός της ΕΕ χρήματα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να τους κρατήσουν εκεί.

Το θέμα είναι αν τα χρήματα καταλήγουν στις τσέπες μερικών ισχυρών ανθρώπων στην κορυφή της πυραμίδας, αλλά όπως και να έχει σίγουρα δεν προωθούνται στο σύστημα που θα πρέπει να φροντίζει τους μετανάστες.

Και η κατάσταση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη.

Όλοι έχουν μια άποψη, αλλά υπάρχουν δύο βασικές θέσεις. Η μία λέει ότι "πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη" και η άλλη υποστηρίζει ότι "πρέπει να πάνε από όπου προέρχονταν".

Ποιοι είναι αυτοί οι μετανάστες;

Οι ειδικοί κάνουν μια ακτινογραφία των μεταναστών και αναφέρουν πως οι περισσότεροι από αυτούς είναι νέοι, 20χρονοι, σε πολύ καλή κατάσταση, με εμπειρία στη βία, γνώση των όπλων και εμπειρία σε διάφορες ένοπλες ομάδες και συγκρούσεις από όπου κι αν προέρχονταν. Υπάρχει ένα αρκετά υψηλό ποσοστό κατάχρησης ναρκωτικών μεταξύ τους. Έχουν απολύτως και εντελώς διαφορετικές απόψεις για το πώς πρέπει να ζει ο άνθρωπος (και κυρίως η γυναίκα), πώς πρέπει να τους κοιτάζει η κοινωνία και άλλες απόψεις που μπορούν να οδηγήσουν σε βαθιά προβλήματα.

Και τι γίνεται με το σύστημα;

Το σύστημα ήταν ούτως ή άλλως μη λειτουργικό ακόμη και πριν από αυτά τα κύματα μεταναστών, οπότε μπορείτε μόνο να φανταστείτε τι γίνεται τώρα...

Εδώ είναι ένα ενδιαφέρον γεγονός: Το μεγαλύτερο μέρος των εγκλημάτων που διαπράττουν οι μετανάστες είναι πραγματικά βία μεταξύ τους και είναι συνήθως βία που εφαρμόζεται με μαχαίρια.

Ο λόγος είναι πιθανώς ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι μεταξύ τους, στην πραγματικότητα πολλές διαφορετικές ομάδες και εθνικότητες, επομένως απλώς ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποια ομάδα θα είναι υπεύθυνη.

Μαντέψτε πού θα στραφεί όλο αυτό;

Και ναι, μεταξύ αυτών υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες με παιδιά που φεύγουν απλώς ελπίζοντας για μια καλύτερη ζωή, που επιθυμούν να προσαρμοστούν διαφορετικά, να ενσωματωθούν και να αφομοιωθούν σε μια νέα και καλύτερη κοινωνία. Θέλουν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Δυστυχώς είναι η μειοψηφία.

Τι γίνεται με το μέλλον;

Το πρόβλημα εδώ είναι πολύ απλό. Τα Βαλκάνια είναι γείτονες στην ΕΕ , όπου αυτοί οι μετανάστες θέλουν να εισαχθούν. Φυσικά, η ΕΕ έχει κλείσει τα σύνορά της, κι έτσι αυτοί οι άνθρωποι απλά συσσωρεύονται στα Βαλκάνια, στην περιοχή που είναι ήδη πολύ πολιτικά εύθραυστη. Και συνάμα κανείς δεν μπορεί να τους στείλει πίσω επειδή υπάρχουν πάρα πολλοί από αυτούς, και καμία χώρα δεν τους θέλει.

Ειδικά σε χώρες όπως η Βοσνία που αναφέρεται στο βίντεο, ένα γενικό συναίσθημα μεταξύ των ντόπιων είναι ακόμα αρκετά συγκεχυμένο. Κι αυτό γιατί έχουν περάσει από έναν τρομερό εμφύλιο πόλεμο, έτσι ώστε οι άνθρωποι εκεί να έχουν φρέσκες αναμνήσεις για πολέμους, πρόσφυγες και πόνο. Εξαιτίας αυτού, οι περισσότεροι ντόπιοι είναι αρκετά φιλικοί.

Αλλά όπως προαναφέρθηκε το μεγάλο πρόβλημα είναι οι απόψεις αυτών των μεταναστών για το πώς πρέπει να είναι ο κόσμος.

Δεν τους αρέσει αυτός ο κόσμος.

Αυτό θα ξεκινήσει πραγματικά προβλήματα.....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ