Πολιτική

H «κρυφή» παραλία της Αττικής που ελάχιστοι γνωρίζουν – Εχει 99 σκαλοπάτια και θυμίζει ελληνικό νησί (εικόνες, βίντεο)

H Αττική έχει πολλές όμορφες παραλίες τις οποίες προτιμούν οι Αθηναίοι για καλοκαιρινές εξορμήσεις και για μια ανάσα δροσιάς τους ζεστούς αυτούς μήνες.

Μία από αυτές είναι κοντά στα Λεγρενά, ωστόσο, για να χαρείτε τα δροσερά και πεντακάθαρα νερά της πρέπει να ξέρετε τη διαδρομή γιατί βρίσκεται καλά «κρυμμένη».

Θέλετε περισσότερες προτάσεις για τα καλοκαιρινά σας μπάνια; Ανακαλύψτε αυτές τις 8 παραλίες δίπλα στην Αθήνα!

Πως θα βρείτε φτάσετε στην «κρυμμένη» παραλία;

Στη διαδρομή πηγαίνοντας προς το Σούνιο, συγκεκριμένα μετά τον οικισμό Χάρακας, υπάρχει ταμπέλα που οδηγεί σε δεξιά στροφή στον χωματόδρομο. Λίγο πιο κάτω η πινακίδα αναφέρει ««Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας)» και είναι αυτή που δίνει το όνομά της στην παραλία αυτή, που πολλοί αποκαλούν «παραλία ΚΑΠΕ».

Παραλία ΚΑΠΕ, Σούνιο

Θα ακολουθήσετε τον χωματόδρομο που καταλήγει σε μια καντίνα, θα κατεβείτε 99 σκαλοπάτια και τότε θα νομίζετε ότι βρίσκεστε σε ελληνικό νησί. Κατεβαίνοντας ακόμα πιο κάτω, και μερικές δεκάδες σκαλιά μετά, έχετε φτάσει σε ένα πανέμορφο ακρογιάλι. Παίρνοντας μια γεύση από την εκπληκτική θέα στη θάλασσα, συνεχίζετε στον υπέροχο κόλπο που παραπέμπει σε νησί, με τα βαθιά, γαλανά νερά του.

Είναι κατάλληλη και καθαρή παραλία, αρκεί μόνο να μην έχει νοτιά. Άμμος παντού και γαλάζια νερά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, γι’αυτό προνοήστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα, και όσοι την έχουν επισκεφτεί συνιστούν να ξεκινήσετε νωρίς, γιατί μετά πλακώνει κόσμος. Επίσης, αν δεν θέλετε πολύ λαό, καλύτερα να πάτε καθημερινή. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να ανοιχτούν λίγο με τη μάσκα τους και ν’ ανακαλύψουν τις σπηλιές και πιο μικρούς κολπίσκους γύρω από την παραλία. Για φαγητό θα βρείτε πολλές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι. Μην παραλείψετε να κάνετε μια επίσκεψη στο Ναό του Ποσειδώνα.

Η παραλία με τα 99 σκαλοπάτια που σε ταξιδεύει σε Ελληνικό νησί! Δείτε το υπέροχο βίντεο:

https://youtu.be/1xbZNntqJ_o

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...