Κόσμος

Google Maps: Μία λάθος παράκαμψη έστειλε 100 οδηγούς να κολλήσουν σε ένα χωράφι!-Εικόνες

Οι οδηγίες του Google Maps έστειλαν πολλά αυτοκίνητα σε έναν χωματόδρομο στο Κολοράντο. Τα οχήματα, κόλλησαν στις λάσπες που είχαν δημιουργηθεί από πρόσφατες βροχοπτώσεις.

Περίπου 100 αυτοκίνητα κόλλησαν σε χωματόδρομο στο Colorado την περασμένη Κυριακή, αφού οι οδηγοί τους ακολούθησαν τυφλά τις οδηγίες του Google Maps για παράκαμψη από τον αυτοκινητόδρομο Peña Boulevard έτσι ώστε να γλιτώσουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση προς το αεροδρόμιο του Denver.

Επιλέγοντας τη συντομότερη διαδρομή από το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης Google Maps και αγνοώντας τις πινακίδες που ανέφεραν πως ο δρόμος ήταν κλειστός (αλλά και την κοινή λογική) περισσότεροι από 100 οδηγοί βρέθηκαν στη μέση ενός χωραφιού. Ορισμένα αυτοκίνητα κόλλησαν στις λάσπες που είχαν δημιουργηθεί από πρόσφατες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια μεγάλη ουρά.

Όπως αναφέρθηκε στα δελτία ειδήσεων, όσοι οδηγοί είχαν τετρακίνητα οχήματα κατάφεραν να φτάσουν στον προορισμό τους και μερικοί από αυτούς πήραν μαζί τους και άλλους ταξιδιώτες που βιάζονταν να προλάβουν τις πτήσεις τους.

Η Google σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως ο συγκεκριμένος δρόμος δεν ήταν δηλωμένος ως ιδιωτικός όπως θα έπρεπε:

«Λαμβάνουμε υπόψη πολλούς παράγοντες για να καθορίσουμε τις προτεινόμενες διαδρομές οι οποίες περιλαμβάνουν το πλάτος του δρόμου και την αμεσότητα της πρόσβασης. Ενώ εργαζόμαστε συνεχώς για να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές οδηγίες, ορισμένα θέματα μπορεί να προκύψουν λόγω μη προβλέψιμων μεταβλητών όπως οι καιρικές συνθήκες. Ενθαρρύνουμε τους οδηγούς να ακολουθούν τους τοπικούς κανονισμούς, να παραμένουν προσεκτικοί και να χρησιμοποιούν την κρίση τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.»

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ