Κόσμος

G20: Με Ερντογάν, Πούτιν και Μέρκελ θα συναντηθεί ο Τραμπ -Τι θα συζητήσουν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζεται να έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τουλάχιστον οκτώ ηγέτες ή αρχηγούς άλλων κρατών στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας εντός της εβδομάδας, δήλωσε ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησής του.

Ο Τραμπ θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ· τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν· τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν· τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν· την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ· τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι· τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον· και τον οικοδεσπότη της συνόδου πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, διευκρίνισε ο αξιωματούχος, που ενημέρωσε δημοσιογράφους, αποφεύγοντας να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα, διότι το πρόγραμμα του αμερικανού προέδρου ακόμη διαμορφώνεται.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ενδέχεται να υπάρξουν και άλλες διμερείς συναντήσεις με ηγέτες στο περιθώριο της συνόδου της ομάδας των είκοσι πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών του κόσμου.

Ο αξιωματούχος επισήμανε πως ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν με την ευκαιρία του ταξιδιού του στη Νότια Κορέα το Σαββατοκύριακο μετά τη G20. Ερωτηθείς εάν θα επισκεφθεί την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της επίσκεψης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...