Κόσμος

Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν: «Το Γιαβούζ δείχνει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας!»


Συνεχίζει να προκαλεί ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος έχει σκοπό να βάλει φωτιά σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. 

Η τελετή αναχώρησης του γεωτρύπανου Γιαβούζ  για την Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί την πιο σαφή έκφραση της αποφασιστικότητας της Τουρκίας, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε γραπτό του μήνυμά του για την τελετή αναχώρησης του δεύτερου τουρκικού γεωτρύπανου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι η Τουρκία, η οποία είναι μια από τις τρεις εγγυήτριες χώρες στην Κύπρο έχει αυτό ως πρωταρχικό της στόχο.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικά της συμφέροντα και των Τ/κ στην περιοχή όπως πάντα μαζί. Σήμερα η τελετή που πραγματοποιήσαμε για να αποχαιρετίσουμε το πλοίο μας το Γιαβούζ αποτελεί την πιο απτή και σαφή έκφραση της αποφασιστικότητας της Τουρκίας.

Πρώτα ο Αλλάχ πιστεύω ότι θα λάβουμε καλά νέα το συντομότερο και από την περιοχή που βρίσκεται τώρα ο Πορθητής μας και από το γεωτρύπανό μας Γιαβούζ. Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι στο πλοίο μας Γιαβούζ επιτυχία. Μακάρι ο δρόμος του να είναι ανοιχτός», ανέφερε.

Η ΕΕ και οι ΗΠΑ βλέπουν αυτές τις προκλήσεις; Ο Ελληνισμός είναι για άλλη μια φορά μόνος του και θα πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνοι θα αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα!

Δείτε εν τω μεταξύ εικόνες από την αναχώρηση του Γιαβούζ:
https://twitter.com/AegeanHawk/status/1141692267478114306?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/CErciyes/status/1141671621410926593?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ