Εθνικά θέματα

Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο Αποστολάκης - Θα ασκήσει τα καθήκοντά του ως υπουργός λόγω των ελληνοτουρκικών!

Μετά το ΚΥΣΕΑ, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, με τον οποίον συμφώνησαν από κοινού να μην είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές για να μπορέσει απερίσπαστος, ως πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων, να επιτελέσει το εθνικό του καθήκον.

Αντικείμενο της συνάντησης του έκτακτου ΚΥΣΕΑ ήταν η πρόσφατη επιθετικότητα της Τουρκίας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα στην Άγκυρα ότι η τήρηση του διεθνούς δικαίου είναι η βάση πάνω στην οποία υφίστανται οι διεθνείς σχέσεις.

Μετά το τέλος της έκτακτης συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ανίσχυρη Τουρκία και «ισχυρή Ελλάδα». Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι απόλυτα ασφαλείς. Η τουρκική προκλητικότητα δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος αλλά αδυναμίας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή και έχει καταφέρει να διαμορφώσει συμμαχίες και ερείσματα τόσο ισχυρά όσο ποτέ άλλοτε».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Συμφωνήσαμε να κινηθούμε ώστε να προετοιμάσουμε το έδαφος την επόμενη εβδομάδα η Σύνοδος Κορυφής να λάβει μέτρα ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα».

Στη συνέχεια, μίλησε για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, εάν έχει προβεί σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ: «Το μήνυμα που στέλνουμε είναι αυτό της απόλυτης ασφάλειας αλλά ταυτόχρονα και μήνυμα ότι όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου να γνωρίζει ότι θα έχει συνέπειες», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...