Κόσμος

Eκτός ελέγχου οι Τούρκοι: Ετοιμάζουν οριοθέτηση ΑΟΖ με τους τζιχαντιστές της Λιβύης - «Σκάνε» εξελίξεις στην Α. Μεσόγειο

Πλήρης επιβεβαίωση του PENTAPOSTAGMA.GR με άρθρα του για το βρώμικο και ύπουλο παιχνίδι που παίζει ο Ερντογάν στην επικράτεια της Λιβύης και το οποίο αποκαλύπτεται σήμερα μέσω κοινωνικών δικτύων και ανεπίσημων πληροφοριών.      

https://twitter.com/EEmerson14/status/1135482850227183616

Η Τουρκία τις τελευταίες ώρες έχει ενεργοποιήσει κάθε διπλωματικό χαρτί για να επέλθει συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ με τους τζιχαντιστές στην Λιβύη (οι οποίοι βρίσκονται στην Τρίπολη)  σε μια καταφανέστατη προσπάθεια να φέρει την χώρα μας προ τετελεσμένων γεγονότων.

Μιλάμε για μια λιβυκή κυβέρνηση μειοψηφίας η οποία περιορίζεται στα όρια της πρωτεύουσας Τρίπολης και των πέριξ περιοχών, ενώ μεγάλο παραθαλάσσιο κομμάτι ελέγχει ήδη ο στρατηγός Χαφτάρ.

Οι Τούρκοι εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα κινούμενοι νοτίως της Κρήτης, μεταφέρουν οπλικά συστήματα, θωρακισμένα οχήματα, τζιχαντιστές αλλά και εν ενεργεία αξιωματικούς ως εκπαιδευτές με διάφορους τρόπους στην Λιβύη.

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας, είχαμε παρουσιάσει βίντεο με την άφιξη στο τουρκοκρατούμενο στο λιμάνι της Misrata στην Λιβύη, δεκάδων τουρκικών θωρακισμένων οχημάτων MRAP Kirpi.

Η Τουρκία έχει εμπλακεί στην Λιβύη με την αποστολή οπλικών συστημάτων και μισθοφόρων της περιβόητης οργάνωσης SADAT, σε ευθεία σύγκρουση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι και την Μόσχα που στηρίζει το Λύβιο στρατηγό Χαφτάρ.

Δεν πρόκειται για μία μεμονωμένη παράδοση μιας και πριν μήνες είχαμε παράδοση οχημάτων στην κυβέρνηση της Τρίπολης και τους Τζιχαντιστές.

Πληροφορίες του διεθνούς τύπου φέρουν Τζιχαντιστές που ευρίσκονται στο τουρκικό έδαφος, να έχουν μεταφερθεί κατά εκατοντάδες με πλοία στην Λιβύη.

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ;

Ένα τεράστιο γεωστρατηγικό παιχνίδι διαδραματίζεται στην Α.Μεσόγειο το τελευταίο διάστημα από Τουρκία, ΗΠΑ, Ρωσία, ενώ Ελλάδα και Κύπρος προς το παρόν παρακολουθούν απλά τα τεκταινόμενα.

Η Τουρκία προσπαθεί εναγωνίως να χαράξει «γκρίζες ζώνες»  ανάμεσα σε Αιγαίο, Κρήτη, Κύπρο και Αίγυπτο, ικανοποιώντας παράλληλα και άλλους.

Τούρκος  υποναύαρχος στις 21 Νοεμβρίου σε σεμινάριο στην «Ακαδημία Εθνικής Αμυνας» της Τουρκίας,  με θέμα «Η σημασία της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και τα προβλήματα» έδειξε τις προθέσεις της Άγκυρας.

Εκεί ο Γιαϊγτζί μιλώντας σε αξιωματικούς των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων υποστήριξε πως «η Ελλάδα καταπατά οικόπεδα της Λιβύης στην Ανατολική Μεσόγειο», σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Η τουρκική εφημερίδα «Aksam» σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της ανέφερε πως «ο Γιαϊγτζί εξήγησε ότι  η Ελλάδα καταπατά της περιοχές Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης σε περιοχές όπου ανεβάζει την ένταση». Ο ίδιος υποστήριξε πως το 15ο οικόπεδο στη Μεσόγειο βρίσκεται στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και το 20ό στη Λιβύη.

Ουσιαστικά με την αναφορά αυτή ο ίδιος δεν υπολογίζει ούτε το Καστελλόριζο αλλά ούτε την Κρήτη και επαναφέρει τη θεωρία του αυτή της ένωσης της ΑΟΖ Τουρκίας με αυτή της Λιβύης.

Τις ακραίες διεκδικήσεις και τον τυχοδιωκτισμό της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο περιγράφουν οι χάρτες που παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα αξιωματούχοι της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα, επρόκειτο για επτά χάρτες που έχει παρουσιάσει στο πρόσφατο παρελθόν ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στη λιβυκή κυβέρνηση και αποτελούν δημιούργημα του νυν Τούρκου υποναυάρχου του γενικού επιτελείου ναυτικού, Γιαϊτσί, που έχει δημοσιεύσει και σχετική μελέτη.

Πρόκειται για την δεύτερη πρόκληση κατά του ελληνισμού μετά την αποστολή πλωτών γεωτρύπανων στην Κύπρο, με την οποία ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να δώσει νομιμοφάνεια στην αποστολή πλωτού γεωτρύπανου εντός της ελληνικής ΑΟΖ, προετοιμαζόμενος παράλληλα και πολεμικό επεισόδιο.

Τρανταχτό παράδειγμα η πρόσφατη  τουρκική άσκηση KURTARAN-2019» με την οποία η Τουρκία διεξήγαγε άσκηση έρευνας και διάσωσης  μεταξύ 27-31 Μαΐου 2019 στη περιοχή της Μαρμαρίδος ,Ναυστάθμου ΑKΣΑΖ.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με όλα αυτά και τον Θαλασσόλυκο-2019, ετοιμάζονται για μια περίοδο μεγάλης έντασης  στην Ανατολική Μεσόγειο κυρίως, με το ελληνικό ΠΝ και τις υπόλοιπες ένοπλες δυνάμεις, με αποκλειστική αιτία την οριοθέτηση ΑΟΖ στην Α.Μεσόγειο.

   

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ