Αθλητισμός

Basket League: Παναθηναϊκός-Προμηθέας 103-77 - Περίπατος των «πράσινων» στον πρώτο τελικό

Με μία πολύ εύκολη νίκη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός τη σειρά των τελικών της Basket League  - Ο Προμηθέας άντεξε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο (24-18) και στη συνέχεια οι πράσινοι κυριάρχησαν πλήρως

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στη σειρά των τελικών της Basket League επικρατώντας με το επιβλητικό 103-77 του Προμηθέα Πατρών

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με καυτό τον Ντεσόν Τόμας και μετά από 2.5 λεπτά προηγείται με 8-0!  Ο Προμηθέας μετά το τάιμ άουτ του Γιατρά, που υπενθύμισε στους παίκτες του ότι οι τελικοί ξεκίνησαν, βρήκε δύο τρίποντα μειώνοντας σε 8-6 για να απαντήσει άμεσα ο Τόμας, αλλά οι Αχαιοί με νέο τρίποντο του Λίποβι ισοφάρισαν σε 13-13.

Οι πράσινοι με τον Λοτζέσκι να παίρνει την σκυτάλη από τον Τόμας, προηγήθηκαν ξανά με 6 (21-15),  ο Προμηθέας μείωσε και πάλι γρήγορα (21-18), αλλά με έμμεσο τρίποντο του Βουγιούκα η Α' περίοδος έκλεισε στο 24-18.

Η εκκίνηση της Β' περιόδου ήταν ανάλογη με την πρώτη καθώς ο ΠΑΟ έτρεξε ενα γρήγορο 6-2 φτάνοντας για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (30-20). Η διαφορά όμως ήταν ότι ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι το ίδιο παραγωγικός ενώ ο Προμηθέας δεν έβρισκε πλέον εύστοχα σουτ έξω από τα 6.75 με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στους 19 πόντους (43-24 στο 16'30'') και να κλείσει το ημίχρονο στο +21.

Πλέον το παιχνίδι είχε πάρει το δρόμο του με τον ΠΑΟ να εκμεταλλεύεται την αστοχία των φιλοξενούμενων και να μεγαλώνει συνεχώς τη διαφορά (65-39) στα μισά της 3ης περιόδου για να φτάσουμε στο τελικό 103-77.

Μια ανθοδέσμη στη θέση του Παύλου Γιαννακόπουλου

Οι 12αδες των δύο φιναλίστ

Παναθηναϊκός: Τόμας, Λάνγκφορντ, Παπαγιάννης, Παπαπέτρου, Γκιστ, Βουγιούκας, Καλαϊτζάκης, Κιλπάτρικ, Λοτζέσκι, Καλάθης, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου.
Προμηθέας: Χολ, Λίποβι, Γκίκας, Τσαϊρέλης, Γερομιχαλός, Κασελάκης, Σαλούστρος, Κατσίβελης, Μέιερ, Μπράουν, Έλις και Παρκς

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ