Ελληνοτουρκικά

«Bόμβες» από Μάζη: «H Τουρκία θα…»

Την άποψη πως είναι λάθος να ξεχωρίζουμε το ζήτημα της Κύπρου από αυτό της Ελλάδας ως προς την τουρκική προκλητικότητα εξέφρασε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ιωάννης Μάζης μιλώντας στα «Ακραία Φαινόμενα» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει Έλληνας πολιτικός ο οποίος όταν τοποθετήσει η Τουρκία ένα τρυπάνι έξω από το Καστελόριζο θα δυσκολευτεί να δώσει τη δέουσα εντολή. Δηλαδή ως προς αυτό είμαι ήσυχος» είπε αρχικά ο κ. Μάζης και πρόσθεσε: «Εγώ ανησυχώ για το γεγονός ότι στην Κύπρο αυτή τη στιγμή έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα και προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε το ζήτημα της Κύπρου από το ζήτημα της Ελλάδας, ως προς την τουρκική προκλητικότητα.

Εάν η Κύπρος περάσει σε μία φινλανδοποίηση ως προς την Τουρκία να ξέρετε ότι από εκεί και πέρα η Τουρκία θα μπορεί να εκβιάζει όλη τη Δύση. Η Κύπρος δεν είναι ένας απλός γεωγραφικός χώρος. Είναι λάθος να ξεχωρίζουμε τα δύο ζητήματα».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη ότι δεν υπάρχει Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας – Κύπρου ο κ. Μάζης σημείωσε: «Εγώ είμαι υπέρ του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος. Είμαι υπέρ της αναβίωσης του. Υπάρχει και δεν έχει φύγει πουθενά, απλώς αδρανοποιήθηκε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...