Κόσμος

18χρονη πείσθηκε να σκοτώσει τη φίλη της για 9 εκατ. δολάρια, από άνδρα που γνώρισε στο facebook!


Ήταν «φίλες». Ή, τουλάχιστον, έτσι νόμιζε η 19χρονη Cynthia Hoffman για τη 18χρονη Denali Brehmer. Μέχρι που η Brehmer πείστηκε από έναν φερόμενο ως εκατομμυριούχο στα social media να δολοφονήσει τη Hoffman έναντι του ποσού των εννέα εκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι, άρχισε μια από τις πιο σοκαριστικές ιστορίες διεθνώς των τελευταίων ετών, που φέρνει ξανά στο προσκήνιο με τον πιο μακάβριο τρόπο τον αποκρουστικό ρόλο που μπορούν να παίξουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην εξαπάτηση και χειραγώγηση ανθρώπων, μέχρις εσχάτων.

Στις 2 Ιουνίου, η Brehmer πρότεινε στη Hoffman να πάνε για ορειβασία. Τις ακολούθησε και o 16χρονος Kayden McIntosh. Όταν έφτασαν στον προορισμό τους, στους καταρράκτες Thunderbird στην Αλάσκα, ο McIntosh βοήθησε την Brehmer να δέσουν τη Hoffman με ταινία και έπειτα την πυροβόλησαν στο κεφάλι. Στη συνέχεια, φέρονται να έριξαν τη σορό της Hoffman στον ποταμό Eklutna.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η Brehmer έστειλε μήνυμα στην οικογένεια της Hoffman αναφέροντάς τους ότι θα την βρουν σε κάποιο πάρκο. Μετά από αυτό, μαζί με τον McIntosh φέρονται να έκαψαν όλα τα υπάρχοντα της Hoffman σε άγνωστη, μέχρι στιγμής, τοποθεσία.

H 19χρονη Cynthia Hoffman
https://twitter.com/jillburkealaska/status/1141126676803309568?ref_src=twsrc%5Etfw

Στη δίκη που άρχισε στις 10 Ιουνίου, ο Timothy Hoffman, πατέρας της 19χρονης, δήλωσε: «Το μόνο που ξέρω είναι ότι η κόρη μου εμπιστευόταν αυτούς τους ανθρώπους. Η κόρη μου ήθελε απλώς φίλους και τώρα πρέπει να τη θάψω και αυτό είναι λάθος». Μιλώντας στην «Anchorage Daily News», ανέφερε πως η κόρη του ήταν ευάλωτη εξαιτίας μιας αναπτυξιακής αναπηρίας που αντιμετώπιζε.

O «μαϊμού» εκατομμυριούχος, πίσω από το μακάβριο σχέδιο δολοφονίας

Σύμφωνα με τα ξένα δίκτυα, ιθύνων νους της δολοφονίας της 19χρονης Cynthia Hoffman είναι ο 21χρονος Darin Schilmiller από την Ιντιάνα, ο οποίος παρουσίαζε τον εαυτό του στα social media ως εκατομμυριούχο. Ο Schilmiller προσέγγισε την Brehmer και της πρότεινε να δολοφονήσει τη Hoffman και να βιντεοσκοπήσει τη δολοφονία, προσφέροντάς της για όλο αυτό τουλάχιστον εννέα εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, της είπε ότι το όνομά του είναι Tyler και ότι ζει στο Κάνσας.

«Δεν είναι ο νεαρός άνδρας που παρουσιαζόταν να είναι, δεν είναι εκατομμυριούχος και ζει στην Ιντιάνα», σημειώνουν οι δικαστές στη δικογραφία της υπόθεσης, συμπληρώνοντας: «Αυτή η πρακτική της υιοθέτησης μιας ψεύτικης ταυτότητας για τη δημιουργία διαδικτυακών σχέσεων είναι ευρέως γνωστή ως "ψάρεμα"».

Darin Schilmiller

Ο 21χρονος Darin Schilmiller

Τόσο ο McIntosh όσο και τρεις άλλοι ύποπτοι (ο 19χρονος Caleb Leyland και ακόμη δύο νεαροί), φέρονται να συμφώνησαν να βοηθήσουν τη Brehmer να μεταφέρει τη σορό, πιστεύοντας πως θα πάρουν μερίδιο από τη μαμούθ πληρωμή. Δεν είναι ωστόσο, ακόμη, ξεκάθαρο ποιον ακριβώς ρόλο διαδραμάτισαν στη δολοφονία της 19χρονης.

Ερευνώντας το κινητό της Brehmer, οι Αρχές εντόπισαν φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου και μηνύματα μεταξύ της ίδιας και του Schilmiller, αλλά και οδηγίες από τον Schilmiller προς εκείνη για το πώς να κακοποιήσει σεξουαλικά ένα παιδί, ενώ εκείνος θα παρακολουθεί την κακοποίηση online.

Οι κατηγορίες

Ενώπιον του δικαστηρίου, η Brehmer δήλωσε πως δεν θεωρεί τον εαυτό της «δολοφόνο». Δεν κατάφερε, ωστόσο, να πείσει τους δικαστές. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν και στους έξι συνολικά εμπλεκόμενους στην υπόθεση αφορούν σε δολοφονία πρώτου βαθμού, συνωμοσία πρώτου βαθμού με στόχο τη δολοφονία και δύο κατηγορίες για δολοφονία δευτέρου βαθμού.

Παράλληλα, ο 19χρονος Leyland κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση μίας εκ των δύο άλλων εφήβων εμπλεκομένων. Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει και ο McIntosh.

Τέλος, ο Schilmiller αντιμετωπίζει κατηγορίες και για παιδική πορνογραφία και αναμένεται να εκδοθεί στην Αλάσκα ώστε να δικαστεί εκεί για την υπόθεση Hoffman.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ