Περιβάλλον

Χωρίς ελπίδα διαφυγής: Η αιματηρή επίθεση δυο λύκων εναντίον άλκης (βίντεο)


Την άγρια πλευρά της φύσης, όπου ο μόνος νόμος που ισχύει είναι ο νόμος του ισχυρού, επιβεβαιώνει βίντεο που δείχνει δύο λύκους να επιτίθενται συντονισμένα στο μεγαλόσωμο θήραμά τους.

Δύο πεινασμένοι λύκοι, ένας λευκός και ένας μαύρος, έχουν καταφέρει να απομονώσουν μια μεγαλόσωμη άλκη, στο Εθνικό Πάρκο Γελοοουστόουν των Ηνωμένων Πολιτειών. Την έχουν ήδη τραυματίσει σοβαρά στο πίσω πόδι και εκείνη προσπαθεί μάταια να τους διώξει με τα δυνατά της κέρατα. Με συντονισμένες κινήσεις οι λύκοι της επιτίθενται ξανά και ξανά έως ότου η άλκη πέσει παραδομένη στο έδαφος.

Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή του περιστατικού από το άτομο που κατάφερε να τραβήξει το βίντεο:

«Κατέγραφα τις κινήσεις λύκων από νωρίς το πρωί στο Γελοουστόουν. Όταν έφυγαν οι πρώτοι λύκοι που συνάντησα, αποφάσισα να επιστρέψω σπίτι. Καθώς οδηγούσα είδα αυτόν τον λευκό λύκο. Βγήκα από το αυτοκίνητό μου, ανέβηκα στον λόφο και δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Δύο λύκοι επιτίθονταν σε μια άλκη! Συνέχισα να βιντεοσκοπώ έως ότου αντιλήφθηκε την παρουσία μου ο μαύρος λύκος, οπότε και το έβαλα στα πόδια. Η άλκη έπεσε κάτω εξαντλημένη και εγώ τελικά γύρισα στο σπίτι».

Η άλκη, είναι ένα είδος ελάφου που ζει στη Βόρεια Αμερική και την Ευρασία. Σύμφωνα με την Wikipedia, είναι το μεγαλύτερο ζώο της οικογένειας των ελαφίδων, καθώς το ύψος μιας μέσης αρσενικής ενήλικης άλκης στο ακρώμιο είναι 1,4 με 2,1 μέτρα και το βάρος της κυμαίνεται από 380 έως 700 κιλά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...