Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι εκλογές το εκτίναξαν στα ύψη

Με θετικό μάτι βλέπει το Χρηματιστήριο της εκλογές!

Η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών φαίνεται ότι άνοιξαν την «όρεξη» των επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα της Δευτέρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον οποίο θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 7 Ιουλίου σηματοδοτείται η έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Έτσι, στο άνοιγμα της χρηματιστηριακής αγοράς επικρατούν ισχυρές ανοδικές τάσεις με την αγορά να διασπά ανοδικά τα επίπεδα των 830 μονάδων. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,00%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,28 εκατ. ευρώ.

Οι επενδυτές θεωρούν πως εάν προκύψει μία ισχυρή νέα κυβέρνηση, θα δημιουργηθούν συνθήκες που θα μπορούσαν να αναζωογονήσουν την εφαρμογή της μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής στρατηγικής και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Κομισιόν, έχουν δείξει σημάδια κόπωσης.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,72%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 2,13%.

Υπεραποδίδουν οι μετοχές της ΔΕΗ , της Πειραιώς και της Alpha Bank. Άνοδο καταγράφουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με εξαίρεση τη μετοχή της Cenergy (-0,83%), ενώ και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της ΔΕΗ (+7,07%), της Πειραιώς (+6,39%), της Alpha Bank (+4,39%), της Ελλάκτωρ (+2,88%) και της ΕΧΑΕ (+2,55%).

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+3,82%) και των Τραπεζών (+3,80%).

Ανοδικά κινούνται 52 μετοχές, 14 πτωτικά και 16 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, καταγράφουν οι μετοχές: Αλουμύλ +10,00% και Audiovisual +9,82%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ελτράκ -3,01% και Δρομέας -2,91%.

Την ίδια στιγμή, σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχωρεί το ελληνικό πενταετές ομόλογο. Διαπραγματεύεται με απόδοση 1,649%, όταν πριν ένα μήνα είχε απόδοση 2,48%, ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο χρεόγραφο.

Το δεκαετές ομόλογο αναφοράς σημειώνει απόδοση 2,834% οριακά υψηλότερη από το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής. Να σημειωθεί όταν πριν ένα μήνα το εν λόγω χρεόγραφο είχε απόδοση 3,56%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ