Πολιτική

Χατζηδάκης: «Είναι προς το συμφέρον του τόπου μια αυτοδύναμη ΝΔ»

Για ανάγκη του τόπου να εκλέξει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό πρακτορείο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σχολίασε πως «είναι και προς το συμφέρον του τόπου, των Ελληνίδων και των Ελλήνων, να έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση», επισημαίνοντας πως «η χώρα σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να κυβερνηθεί από κυβερνήσεις μειοψηφίας ... χρειάζεται πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα. Η χώρα μας δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο και το οφείλουμε στους πολίτες να είμαστε σε ετοιμότητα από την πρώτη μέρα».

Ο κ. Χατζηδάκης που θα είναι υποψήφιος βουλευτής του Βόρειου Τομέα Β΄ Αθηνών, τόνισε πως προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας, εφ’ όσον εκλεγεί, θα είναι η μείωση των φόρων. «Για μας η μείωση της φορολογίας είναι το κλειδί για να ανακουφίσουμε τους Έλληνες στην καθημερινότητά τους, αλλά και για να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα -ιδιαίτερα τη μικρομεσαία-, ώστε να πάρει μπρος η οικονομία μας και να δημιουργηθούν μαζικά νέες ποιοτικές δουλειές», είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας έμφαση και στον τομέα της ασφάλειας.

«Οι συμπολίτες μας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Δεν γίνεται να προχωρήσουμε άλλο με το μπάχαλο του πανεπιστημιακού ασύλου. Δεν γίνεται να προχωρήσουμε άλλο με το δόγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει προχωρήσει σε μια ανανέωση με ποιότητα».

Χατζηδάκης για Βαρουφάκη, Βελόπουλο και Τουρκία
Ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης, με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές, ρωτήθηκε και για τα μικρά κόμματα, κυρίως γι’ αυτά των Βαρουφάκη (ΜεΡΑ25) και Βελόπουλου (Ελληνική Λύση), που δείχνουν πως μπορούν να μπουν στη Βουλή και να κρίνουν το αποτέλεσμα, όσον αφορά την αυτοδυναμία.

«Κατά τη διάρκεια της κρίσης εμφανίστηκαν και εξαφανίστηκαν πολλά κόμματα. Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις για επί μέρους εκλογικές επιδόσεις. Θέλω, όμως, να πω το εξής: Αν υπάρχει κάτι που διδαχθήκαμε από την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι ο λαϊκισμός και οι πολιτικές σαπουνόφουσκες δεν προσφέρουν λύσεις στα πραγματικά προβλήματα της χώρας. Για αυτό και πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν να βάλουν τη χώρα μας στον δρόμο της υπευθυνότητας και της αξιοπιστίας. Δεν μπορούμε να παίζουμε άλλο με το μέλλον των οικογενειών μας και της πατρίδας μας. Σταθερή κυβέρνηση σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα», ήταν το σχόλιό του.

Τέλος, στάθηκε και στο θέμα της προκλητικότητας της Τουρκίας με τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, τονίζοντας πως από τον Μάιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει το ζήτημα του ενδεχομένου κυρώσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...