Κόσμος

Χαμός σε εκλογικό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη: «Βγάλε τη μαντίλα!» (βίντεο)


Ένα βίντεο από το εκλογικό κέντρο του Ατάκιοϊ, στην Κωνσταντινούπολη, κάνει τον γύρο του Twitter τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, μια γυναίκα δέχτηκε επίθεση από εκπροσώπους του αντιπολιτευομένου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), οι οποίοι της φώναζαν «βγάλε τη μαντίλα σου!».

Στο Twitter έχει ξεσπάσει «πόλεμος» με αφορμή το παραπάνω βίντεο, με τους ψηφοφόρους του CHP και του Εκρέμ Ιμάμογλου να υποστηρίζουν πως δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο και πως ψεύτικοι λογαριασμοί παρουσιάζουν έτσι το περιστατικό για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα, μιας και η εκλογική διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Κωνσταντινούπολη: Γιλντιρίμ εναντίον Ιμάμογλου
10.560.963 ψηφοφόροι ψηφίζουν για την εκλογή δημάρχου της Κωνσταντινούπολης. 31.342 κάλπες στήθηκαν σε 39 περιοχές της Πόλης για τις επαναληπτικές εκλογές, μετά την ακύρωση του αποτελέσματος του Μαρτίου.

Στις εκλογές της 31ης Μαρτίου ο Εκρέμ Ιμάμογλου είχε επικρατήσει του Μπιναλί Γιλντιρίμ με διαφορά μικρότερη των 13.000 ψήφων, αλλά η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή ακύρωσε το αποτέλεσμα επικαλούμενη παρατυπίες

Μέχρι να γίνει γνωστή η απόφαση για ακύρωση των εκλογών, όλες οι άλλες προσφυγές που είχε καταθέσει το κυβερνών ΑΚΡ είχαν απορριφθεί από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο. Την κρίσιμη στιγμή, ωστόσο, το αίτημα του AKP έγινε δεκτό με ψήφους 7 έναντι 4.

Η αιτιολογία ήταν πως η εκλογική διαδικασία αλλοιώθηκε από τους γκιουλενιστές και τους οπαδούς τους στις τάξεις του κρατικού μηχανισμού, αλλά και τη συμμετοχή σε αυτήν πολιτών που θα έπρεπε να τους έχουν αφαιρεθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα, εξαιτίας της συνεργασίας τους με το δίκτυο του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η αμφιλεγόμενη ακύρωση του αποτελέσματος προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις και κατηγορίες από την αντιπολίτευση στην Τουρκία για υπονόμευση της δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...