Πολιτική

Χάος στο Μαξίμου από την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ - Μεγαλώνει η διαφορά με τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις - Δεν ανακάμπτει η κυβέρνηση

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στην Κυβέρνηση λόγω της δημοσκοπικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ και τη διαφορά που μεγαλώνει όλο και περισσότερο όσο πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές.

Η αριστερή κυβέρνηση βαδίζει ολοταχώς για το πολιτικό της τέλος και όλα δείχνουν ότι δεν θα μπορέσει να ανακάμψει. Το πείραμα της Αριστεράς απέτυχε και ο ελληνικός λαός δεν θέλει να το επαναλάβει καθώς ήδη μετράει πληγές.

Μετά τη συντριβή στις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές ο κίνδυνος νέας "βαριάς" ήττας για το κυβερνών κόμμα στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουνίου είναι ορατός.

Ο σάλος με τις μετατάξεις και τους διορισμούς στη Βουλή επιδείνωσε το ήδη βαρύ κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον Alpha δείχνει ότι η ψαλίδα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει, καθώς η διαφορά έχει ξεπεράσει τις 10 μονάδες.

Συγκεκριμένα, με αναγωγή η Νέα Δημοκρατία παίρνει 37-42,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται στο 27-32,2%. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 6,2-9,2%, το ΚΚΕ με 3,6-6%, η Χρυσή Αυγή με 3,5-5,9, το ΜΕΡΑ25 με 2,5-4,5% και η Ελληνική Λύση με 1,6-3,4%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 46%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 36% ενώ την τρίτη θέση μοιράζονται οι Γιάννης Βαρουφάκης και Αλέξης Τσίπρας με 34%.

Στόχος του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα είναι να αποφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ νέα συντριβή, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να εύκολο.

Τις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί το ύφος και η στρατηγική της προεκλογικής περιόδου, η οποία θα έχει έναν και μόνο έναν στόχο: να μειώσει τη διαφορά των Ευρωεκλογών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ