Πολιτική

Φίλης: «Ο Καραμανλής οδήγησε στην ξέρα την ελληνική οικονομία»

Τον Κώστα Καραμανλή θεωρεί υπεύθυνο για την ελληνική χρεοκοπία, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, χαρακτηρίζοντάς τον, ως «τον «άνθρωπο που οδήγησε στην ξέρα την ελληνική οικονομία».

Προσθέτοντας, σε παρέμβασή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», οτι για χρόνια υπήρχαν ψευδαισθήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον ρόλο του Καραμανλή...αλλά αυτή είναι «μια συζήτηση που πονάει» και γι αυτό και ο κ. Φίλης δεν θέλησε να επεκταθεί. Η αναφορά του κ. Φίλη μπορεί να εκτιμηθεί και ως καρφί στον Αλέξη Τσίπρα, αφού πάντα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ φρόντιζε να επαινεί την μετριοπάθεια και την πολιτική του κ. Καραμανλή, σε αντίθεση με τον σκληρό δεξιό, όπως ισχυριζόταν, Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Φίλης σχολιάζοντας την αποψινή επανεμφάνιση του Κ. Καραμανλή στην Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας ύστερα από 10 χρόνια σιωπής, πρόσθεσε ακόμα: «Hταν αναμενόμενο, όλοι μαζί θα διεκδικήσουν να επιστρέψουν, είναι αυταπάτες τα περί διαφοροποιήσεων, η Δεξιά είναι διαχρονικά ενωμένη στην διεκδίκηση της μονοκομματικής διαχείρισης της εξουσίας».

Σημείωσε δε, ότι «ο Καραμανλής έχει ένα επιπλέον στοιχείο: είναι ο άνθρωπος που οδήγησε στην ξέρα την ελληνική οικονομία, η κυβέρνηση Καραμανλή μας άφησε 14% ελλείμματα, είναι έργο Καραμανλή και έργο Νέας Δημοκρατίας, το 14% δημόσια ελλείμματα. Ήταν η επιβεβαίωση της οικονομικής χρεοκοπίας, το 2009. Και σκηνοθέτησε μία παράδοση εξουσίας, να πάρει την "καυτή πατάτα" ο Γιώργος Παπανδρέου, να οδηγήσει με δική του ευθύνη, υποτίθεται, την χώρα στο ΔΝΤ, ενώ ήταν συνυπευθυνότητα και της ΝΔ. Τι θα μας σώσει τώρα ο Καραμανλής; Να καταλάβω... θα σώσει την χώρα ο άνθρωπος που ευθύνεται για την οικονομική καταστροφή στην τελευταία φάση της;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο DNA της κρίσης είναι η πολιτική Καραμανλή που μας οδήγησε το 2009 στην οικονομική χρεοκοπία. Θα μας σώσουν αυτοί τώρα; Αυτοί είναι οι "νοικοκυραίοι"», πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

Σύμφωνα με το βουλευτή και εκ νέου υποψήφιο, και εντός ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν «διάφορες ψευδαισθήσεις για τον ρόλο του Καραμανλή», είναι «μiα συζήτηση που πονάει». Τώρα «είμαστε δέκα ημέρες πριν τις εκλογές, πρέπει να είμαστε ενωμένοι στην σύγκρουση με την Δεξιά», αλλά πρόκειται για στοιχείο αυτοκριτικής, «το βλέπει ο πολίτης ότι πρέπει να επανατοποθετηθούμε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ