Αθλητισμός

Τσιτσιπάς : «Καλύτερος από μένα, μπορεί να μην τον νικήσω ποτέ…»

Το εγκώμιο του Φέλιξ Οζέρ-Αλιασίμ έπλεξε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την ήττα του από τον Καναδό τενίστα με 2-0 σετ στα προημιτελικά του Queen’s Championship, που διεξάγεται στο Λονδίνο.

Ο συμπατριώτης μας τόνισε ότι ο 18χρονος είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει, καθώς έχει πολύ καλές επιστροφές, πολύ ισχυρό σερβίς και δυνατά backhand και forehand. Μάλιστα, ο «Τσιτσιφάστ» παραδέχθηκε ο Αλιασίμ είναι καλύτερος τενίστας από τον ίδιο, ενώ χαριτολογώντας τόνισε ότι δεν ξέρει πότε και αν θα καταφέρει να τον κερδίσει!

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Είναι ο δυσκολότερος παίκτης που έχω αντιμετωπίσει και θα χρειαστώ ακόμα 1-2 ευκαιρίες για να καταφέρω να τον νικήσω.

«Είναι πολύ δύσκολο διότι έχει από τις καλύτερες επιστροφές στο tour. Έχει πολύ ισχυρό και ακριβές σερβίς, που είναι δύσκολο να διαβάσεις. Και είναι πολύ γρήγορος, είναι πολύ σπάνιο να τα συνδυάζεις όλα αυτά. Μεγάλο backhand, μεγάλο forehand. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά όταν τον αντιμετωπίζεις, είναι σταθερός παντού.

Με ανησυχεί που θα παλέψω μαζί του για τίτλους, είναι στενάχωρο που είναι καλύτερος από εμένα. Πρέπει να αποδεχτώ ότι είναι καλύτερος. Μπορεί να μην τον νικήσω ποτέ, ίσως πρέπει να περιμένω κάποια χρόνια για να έχω την ευκαιρία. Αν όχι, εντάξει. Αν ναι, θα είναι φανταστικό. 10.000 ευρώ σε φιλανθρωπία για αυτή τη νίκη (γέλια).

Νομίζω ότι μπορεί να κερδίσει Grand Slam. Με έχει νικήσει όλες τις φορές που έχουμε αναμετρηθεί. Εγώ τον νίκησα μόνο σε διπλό, αλλά αυτό δεν το μετράω. Έχει το πλήρες πακέτο και είμαι σίγουρος ότι αν έχει την ευκαιρία να παίξει με Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Φέντερερ, θα τους νικήσει. Και δεν θα εκπλαγώ. Σίγουρα θα τον δούμε στο Top 5. Αν όχι φέτος, τότε του χρόνου ή τον άλλο χρόνο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...