Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: Ανατροπή και πρόκριση στα προημιτελικά!-Πιθανός "εμφύλιος" στον επόμενο γύρο

Αν και δυσκολέυτηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση του στα προημιτελικά του όπεν του Λονδίνου, αφού επικράτησε με ανατροπή του Σαρντί με 2-1 σετ (4-6, 7-6, 7-6). Στους "8" θα αντιμετωπίσει τον ιδιόρρυθμο Ελληνοαυστραλό Νικ Κύργιο ή τον Φελίξ Άουγκερ Αλιασίμ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα βρήκε… σκούρα απέναντι στον Γάλλο Σαρντί, ωστόσο κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του και να επικρατήσει με 2-1 σετ (4-6, 7-6, 7-6), παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του όπεν του Λονδίνου, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με τον νικητή του ζευγαριού Νικ Κύργιος – Φελίξ Άουγκερ Αλιασίμ.

Ο Έλληνας τενίστας χρειάστηκε, πάντως, να κερδίσει και την κούραση, καθώς έδωσε δύο παιχνίδια σε μία μέρα. Λίγες ώρες μετά τη νίκη επί του Βρετανού Κάιλ Έντμουντ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς  «συγκρούστηκε» με τον Σαρντί και κατέθεσε και τη ψυχή του για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γάλλου.

Ο Σαρντί πήρε το πρώτο σετ με 6-4, ενώ κατάφερε να κάνει «μπρέικ» σε κρίσιμο σημείο στο δεύτερο σετ και να προηγηθεί με 5-4. Ο Γάλλος έφτασε μία ανάσα από τη νίκη, αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε με «μπρέικ» κι όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν σαρωτικός, κάνοντας το 1-1 με 7 σερί πόντους.

Στο τρίτο σετ, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 5-4 κι έχει την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο σερβίς του, αλλά ο Σαρντί του έκανε «μπρέικ» κι ισοφάρισε σε 5-5. Ο Γάλλος προηγήθηκε και με 6-5, με τον Στέφανο να ισοφαρίσει σε 6-6 και να στέλνει και το δεύτερο σετ σε τάι μπρέικ. Εκεί, ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν και πάλι ανώτερος κι έφτασε στη νίκη που του χάρισε την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...