Κυβέρνηση

Τσίπρας προς Τουρκία: Είμαστε χώρα διαλόγου αλλά και έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας

Μήνυμα προς την Τουρκία - την οποία, ωστόσο, δεν κατονόμασε - έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στον χαιρετισμό του στην τελετή υπογραφής για την έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στη δυτική και νοτιοδυτική Κρήτη.

«Ο ρόλος της Ελλάδας είναι να είναι μια άγκυρα σταθερότητας και ασφάλειας. Μια χώρα της ειρήνης, της συνεργασίας και τους διαλόγου αλλά και μια χώρα που είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Στην Τουρκία «έδειξε» και άλλη μια αποστροφή του λόγου του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος σημείωσε ότι «ανοίγει μια νέα προοπτική και ένας νέος δρόμος για τη δυνατότητα η χώρα να είναι ισχυρή και προϋπόθεση γι' αυτό είναι να πρυτανεύει η λογική του διαλόγου και της πιστής τήρησης του Διεθνούς Δικαιού».

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός οι σημερινές υπογραφές σηματοδοτούν ότι «οι μεγάλες επενδύσεις συνεχίζονται και ότι εφέτος θα πάμε σε ένα άλλο ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων». «Η επένδυση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε, ακόμα, ότι «διασφαλίζουμε σε κάθε κίνηση την πιστή τήρηση του διεθνούς δικαίου έχοντας τη στήριξη στις προσπάθειές μας από μεγάλες εταιρείες που έχουν άρτια υποδομή για να πετύχουν αποτέλεσμα».

Υποστήριξε, δε, ότι «το θεσμικό πλαίσιο όπου διαμορφώσαμε διασφαλίζει ότι τα οφέλη θα μοιραστούν και στις τοπικές κοινωνίες και στο Δημόσιο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...