Διατροφή

Τροφές που καίνε το λίπος και εκτινάσσουν τον μεταβολισμό - Έχετε σκεφτεί κάτι καλύτερο;

Η ιδανική λύση για τα παραπανίσια κιλάκια!

Ετοιμάζεσαι για διακοπές και αγχώνεσαι για εκείνα τα κιλά που δεν κατάφερες ακόμη να χάσεις; Ή μόλις γύρισες και έπαθες πανικό από τα κιλά που προστέθηκαν στη ζυγαριά σου; Σου έχουμε τη λύση ή μάλλον 7 γευστικότατες προτάσεις, που μπορείς να εντάξεις στη διατροφή σου για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου και να δεις άμεσα αποτελέσματα.

1. Καυτερές πιπεριές
Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη που προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, ενισχύοντας τον μεταβολισμό και την καύση θερμίδων.

2. Προϊόντα ολικής άλεσης
Όταν καταναλώνεις τροφές ολικής άλεσης καις διπλάσιες θερμίδες, από όταν επιλέγεις επεξεργασμένα τρόφιμα. Ξέχνα τα κλασικά σπαγγέτι λοιπόν και φτιάξε τις μακαρονάδες σου με ζυμαρικά ολικής άλεσης.

3. Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι περιέχει την ένωση γαλλική επιγαλλοκατεχίνη-3 (EGCG), που επιταχύνει τον μεταβολισμό. Τώρα το καλοκαίρι το σερβίρεις με πολλά παγάκια, ώστε εκτός από ένα “σύμμαχο” στο αδυνάτισμα να έχεις και ένα ρόφημα που σε δροσίζει.
fakes-soupa

4. Φακές
Πλούσιες σε φυτικές ίνες που μας χορταίνουν και σε πρωτεΐνες, οι φακές είναι ιδανική επιλογή όταν θες να χάσεις βάρος. Στα συν και ότι έχουν λίγες θερμίδες. Εκτός από σούπα γίνονται και πολύ ωραία σαλάτα, ενώ ιδανικά τις συνδυάζεις με κινόα, καστανό ρύζι ή basmati.

5. Άπαχο κρέας
Το ήξερες ότι κατά τη διαδικασία πέψης ενός στήθους κοτόπουλου 300 θερμίδων καις 90 θερμίδες; Συνοδευσέ το με μια πράσινη σαλάτα με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και μηλόξιδο και έχεις το πιο πλήρες και διαιτητικό γεύμα.

6. Γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά
Πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D, τα γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών ενισχύουν τον μεταβολισμό. Αν αποφεύγεις το ζωικό γάλα, καλή επιλογή είναι και τα φυτικά γαλακτοκομικά.

7. Καφές
Σύμφωνα με έρευνα, όσοι πίνουν κανονικό καφέ έχουν 16% υψηλότερο μεταβολικό ρυθμό από όσους πίνουν ντεκαφεϊνέ. Το ξέραμε ότι ο freddo espresso είναι φίλος μας!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...