Αρχείο

Έτοιμος για όλα ο Ντ.Τραμπ: "Μια στρατιωτική σύγκρουση με το Ιράν είναι πάντα πιθανή" - Δεν απέκλεισε επέμβαση των ΗΠΑ στη Μ.Ανατολή

Οι σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης είναι ιδιαιτέρως τεταμένες. Οι ΗΠΑ, μάλιστα, έχουν στείλει πρόσθετες στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την ιρανική "απειλή".

Ως Νο1 «τρομοκρατικό έθνος» χαρακτήρισε το Ιράν ο Ντόναλντ Τραμπ, αποφεύγοντας να αποκλείσει το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης, εν μέσω των ταραχωδών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης.

«Το Ιράν ήταν εξαιρετικά εχθρικό, όταν πρωτο-ανέλαβα καθήκοντα. Ήταν το Νο1 τρομοκρατικό έθνος στον κόσμο και ενδεχομένως είναι και σήμερα» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο «ITV».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης, ο ίδιος δήλωσε με νόημα ότι «πάντα υπάρχει αυτή η πιθανότητα».

«Θα ήθελα κάτι τέτοιο; Όχι. Αλλά υπάρχει πάντα μία πιθανότητα» τόνισε, χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «θα ήθελε να συζητήσει» με τον πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, όπως αναφέρει το Sputnik.

Η δήλωση του Τραμπ επέρχεται εν μέσω των συνεχιζόμενων εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης, οι οποίες κλιμακώθηκαν στις 8 Μαΐου, όταν η ασιατική χώρα ανέστειλε μερικώς τη συμμετοχή της στις διεθνή πυρηνική συμφωνία του 2015.

Άμεσα, οι ΗΠΑ έστειλαν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής πρόσθετες στρατιωτικές δυνάμεις, όπως πυραύλους Patriot και μαχητικά Β-52, με στόχο την αντιμετώπιση της δήθεν ιρανικής απειλής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...