ΗΠΑ

Τραμπ για την κατάρριψη αμερικανικού drone: Το Ιράν έκανε πολύ μεγάλο λάθος



Νωρίτερα, οι Φρουροί της Επανάστασης ανέφεραν ότι οι δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν ένα αναγνωριστικό drone τύπου RQ-4 Global Hawk που πετούσε στα βόρεια του Ιράν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter μία διφορούμενη ανάρτηση έξι λέξεων που θα μπορούσε να είναι και αναγνώριση ότι αμερικανικό drone καταρρίφθηκε στο Ιράν, αναφέροντας χαρακτηριστικά «το Ιράν έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος».

Μένει να φανεί τι εννοεί.


Το drone καταρρίφθηκε όταν εισήλθε στον ιρανικό εναέριο χώρο κοντά στην περιοχή Κούχμμομπαράκ στην επαρχία Ορμουζγκαν του νότιου Ιράν, σύμφωνα με το IRNA. Δεν υπήρξε επιβεβαίωση για το περιστατικό από τον αμερικανικό Στρατό, σύμφωνα με το AP.

Η ένταση στην περιοχή του Κόλπου κλιμακώθηκε την περασμένη εβδομάδα καθώς δεξαμενόπλοια από διάφορα χώρες δέχθηκαν επίθεση εκεί και στον γειτονικό Κόλπο του Ομάν. Οι ΗΠΑ και οι περιφερειακοί σύμμαχοί τους ισχυρίστηκαν ότι το Ιράν είχε κάποιο ρόλο στα περιστατικά, ενώ η Τεχεράνη αρνείται τους ισχυρισμούς αυτούς.

Σε μια από τις πρόσφατες αξιώσεις που εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα, η Ουάσιγκτον δήλωσε ότι το IRGC δήθεν προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τα σκάφη της πριν επιτεθεί στα πλοία στον κόλπο του Ομάν, αλλά απέτυχε να επιτύχει το στόχο της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...