Ελληνοτουρκικά

Τραγέλαφος: Οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο την ώρα που συζητάμε για τα ΜΟΕ

Σε νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου προχώρησαν σήμερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Οι παραβιάσεις σημειώθηκαν μάλιστα την ώρα που ήταν σε εξέλιξη οι συνομιλίες υπηρεσιακών παραγόντων των δύο χωρών στην Τουρκία για την εφαρμογή Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο.

Συνολικά, πάνω από το Αιγαίο πέταξαν σήμερα έξι τουρκικά F16 (σε τρεις σχηματισμούς} που προχώρησαν σε 11 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Σε δύο περιπτώσεις οι παραβιάσεις εξελίχθηκαν σε εμπλοκές με τα ελληνικά μαχητικά, ενώ πάνω από το Αιγαίο πέταξε σήμερα και ένα ένα τουρκικό κατασκοπευτικό CN 235.

Τα τουρκικά μαχητικά προέβησαν επίσης σε 5 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Aθηνών. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ τα ανωτέρω αεροσκάφη που πέταξαν στο Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές