Αρχείο

Το ρωσικό ναυτικό παρακολουθεί αμερικανικό αντιτορπιλικό στη Μαύρη Θάλασσα

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Carney, εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα περνώντας τον Βόσπορο για να συμμετάσχει στη ναυτική άσκηση που ονομάζεται «Sea Breeze».

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Carney, εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα περνώντας τον Βόσπορο για να συμμετάσχει στη ναυτική άσκηση που ονομάζεται «Sea Breeze».

Το ρωσικό ναυτικό παρακολουθεί το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Carney από τότε που εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε το κέντρο διαχείρισης του ρωσικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας επισημαίνει ότι το ρωσικό Smetlivy του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, θα παρακολουθεί στενά τις ενέργειες του αμερικανικού πολεμικού πλοίου.

Θα παρακολουθείται επίσης με ηλεκτρονικά και τεχνικά μέσα του στόλου.

Σύμφωνα με το κέντρο, το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα στις 19:20 ώρα Μόσχας (16:20 GMT) στις 29 Ιουνίου.

«Σύμφωνα με τις διατάξεις της διεθνούς σύμβασης του Montreux ,σχετικά με τη διέλευση από τα τουρκικά στενά για πολεμικά πλοία κρατών εκτός Μαύρης Θάλασσας, ο χρόνος που θα παραμείνει το αμερικανικό αντιτορπιλικό στη Μαύρη Θάλασσα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 21 ημέρες», τονίζει η σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για την πέμπτη φορά που ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο εισέρχεται στη Μαύρη Θάλασσα φέτος.

Αξίζιε να σημειωθεί, ότι είναι η 19η φορά που πραγματοποιείται η άσκηση «Sea Breeze», στη Μαύρη Θάλασσα από τις 1-12 Ιουλίου.

Θα συμμετάσχουν 19 κράτη, 32 πλοία, 24 αεροσκάφη και πάνω από 3.000 στρατεύματα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως συνοδεία των ασκήσεων, έστειλαν το αντιτορπιλικό USS Carney.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αύξησαν πρόσφατα τη στρατιωτική τους παρουσία και την ενισχυμένη δραστηριότητα στη Μαύρη Θάλασσα. Το ΝΑΤΟ διεξήγαγε ξανά μια μεγάλη άσκηση, στη Μαύρη Θάλασσα τον Απρίλιο.

Η Ρωσία έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τη βορειοατλαντική συμμαχία, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, για παράνομη επέκταση προς ανατολάς στην Ευρώπη, κατά παράβαση των υποσχέσεών της.

Το ΝΑΤΟ οικοδομεί το στρατό του στην ανατολική πλευρά της Ρωσίας και μεταφέρει στρατεύματα στην Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Πολωνία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...