Μέση Ανατολή

Το Ιράν δείχνει τα δόντια του -Βίντεο από τις μυστικές πυραυλικές εγκαταστάσεις του (εικόνες & βίντεο)

Βίντεο από τις υπόγειες μυστικές στρατιωτικές του εγκαταστάσεις και την προετοιμασία εκτόξευσης ενός πυραύλου έδωσε στη δημοσιότητα το Ιράν την ώρα που κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στην περιοχή.

Το βίντεο που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση με αποδέκτες όχι τόσο τόσο τους Ιρανούς τηλεθεατές όσο τους στρατιωτικούς επιτελείς της Δύσης, δείχνει μια υπόγεια βάση, κατασκευασμένη με ενισχυμένο σκυρόδεμα και σχεδιασμένη, προφανώς, να αντέχει σε πλήγματα διατρητικών βομβών.

Στην είσοδο του δικτύου σηράγγων διακρίνονται αφίσες του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αγιατολά Αλί Χαμενεϊ και του προέδρου του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, μια ισραηλινή σημαία και το σύνθημα «Θάνατος στο Ισραήλ». Στη συνέχεια διακρίνονται πλάνα από τη συναρμολόγηση και ακολούθως την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου Qiam-1 με βεληνεκές περίπου 650 χλμ.

Το βίντεο ξεναγεί σε υπόγεια στρατιωτική εγκατάσταση συναρμολόγησης και εκτόξευσης πυραύλων σε μυστική τοποθεσία στο Ιράν:

https://www.youtube.com/watch?v=HRxG4pKYG1M

Το θερμόμετρο έχει ανέβει στο κόκκινο το τελευταίο διάστημα στον Περσικό Κόλπο με την Ουάσιγκτον και το Ριάντ να κατηγορούν το Ιράν ότι κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας και εναντίον εμπορικών πλοίων κοντά στα χωρικά ύδατα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και την Τεχεράνη να απορρίπτει κατηγορηματικά τις αιτιάσεις.

Χεζμπολάχ: «Η Μέση Ανατολή θα καεί σε περίπτωση επίθεσης κατά του Ιράν»

O επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα προειδοποίησε χθες τις ΗΠΑ ότι μια επίθεση κατά του Ιράν θα προκαλέσει «έκρηξη» στη Μέση Ανατολή.

Η Ουάσιγκτον «γνωρίζει πολύ καλά ότι ένας πόλεμος κατά του Ιράν δεν περιοριστεί στα σύνορά του. Ολόκληρη η περιοχή θα καεί», και θα «εκμηδενιστούν» όλες οι αμερικανικές δυνάμεις και τα συμφέροντά τους στην περιοχή», διεμήνυσε. Ο Νασράλα χαρακτήρισε, πάντως «παρατραβηγμένο» το σενάριο ενός πολέμου στην περιοχή, γιατί η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της γνωρίζουν ότι θα πληρώσουν πολύ ακριβό τίμημα για μια επίθεση κατά του Ιράν. Και πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ διαθέτει αρκετούς πυραύλους ακριβείας «για να αλλάξει την όψη της περιοχής».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...