Διατροφή

Το επιδόρπιο της μέρας: Γρήγορα κρουασανάκια με σοκολάτα και φουντούκι

Το απόλυτο γλυκό για τη μέρα.

ΥΛΙΚΑ
Έτοιμη ζύμη για κρουασάν

60 γρ. πραλίνα φουντουκιού

70 γρ. θρυμματισμένα φουντούκια

1 μέτριο αυγό, αραιωμένο με λίγο νερό

Για το σερβίρισμα:

Άχνη ζάχαρη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε τη ζύμη για τα κρουασάν στον πάγκο εργασίας, παίρνουμε ένα τριγωνικό κομμάτι και το τοποθετούμε με τη μικρότερη πλευρά να κοιτάει προς τα εμάς.

Βάζουμε λίγο πραλίνα φουντουκιού στο κάτω μέρος του κομματιού ζύμης και από πάνω λίγο θρυμματισμένο φουντούκι.

Το ρολλάρουμε προσέχοντας το τελείωμα της ζύμης να είναι στο κάτω μέρος του κρουασάν και το μεταφέρουμε σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης και τα αλείφουμε με το αραιωμένο αυγό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 18-20 λεπτά περίπου.

Αφαιρούμε τα κρουασανάκια από το φούρνο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ